EUR: 363,40 Ft
CHF: 343,92 Ft
2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Egyéb Hódmezővásárhely

Elhűltek a látogatók a Kutatók Éjszakáján

Az SZTE Mezőgazdasági Kara idén is csatlakozott a Kutatók Éjszakája elnevezésű országos kezdeményezéshez. A hódmezővásárhelyi karon lehetett növényeket szaporítani, bekukkantani az állatpreparálás misztériumába, illetve különféle hüllőkkel is találkozhattak az érdeklődők.

Nyolcadik alkalommal csatlakozott a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara a Kutatók Éjszakája elnevezésű programhoz, amelynek lényege, hogy az est leszálltával megnyílnak a tudományos intézmények kapui, és egy kicsit magunk is kutatókká válhatunk. Persze mindezt játékos, interaktív módon.


Monostori Tamás dékánhelyettes tartott előadást a hüllőkről

A Mezőgazdasági Karon is évről évre nagyon sokan látogatják ezeket a programokat, amelyek között vannak visszatérők, a legnépszerűbb foglalkozásokat igyekeznek megtartani, így például a nagy népszerűségnek örvendő in vitro növényszaporítást.

Ezt a 8 éves gekkót is meg lehetett simogatni a Kutatók Éjszakáján.

– Minden évben van egy kis újdonság, de megvannak a jól bevált programjaink is. Vannak, akik évek óta visszatérnek, látjuk, ahogy a gyerekek felnőnek – fogalmazott Monostori Tamás, a kar tudományos és nemzetközi dékánhelyettese, aki az est folyamán hüllőkről szóló előadást tartott, és szemléltetésként több állatot is hozott magával otthonról. Egy új-kaledóniai vitorlásgekkót, valamint sztyeppi teknőst és mór teknőst is meg lehetett csodálni, illetve olyan állatokat, amelyekkel ezeket a hüllőket etetni lehet. A dékánhelyettes egyébként gyerekkora óta foglalkozik hüllőkkel, egy időben szaporította is őket.

Ismerkedés az állatpreparálással.

Emellett a tej útjával is meg lehetett ismerkedni, valamint a pollenekről is volt előadás, de ki lehetett próbálni a lézeres lövészetet, sőt az állatpreparálást is meg lehetett szemlélni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.