EUR: 322,16 Ft
CHF: 283,49 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Pécs

Elkészült a pécsi repülőgépgyár első üteme

Egy hét alatt két gyárat is avattak Pécsett. Újhegyen egy Európában is piacvezető, árnyékolástechnikával foglalkozó cég, míg a Pécs-Pogány Repülőtér szomszédságában a Magnus Aircraft Zrt. avatta csarnokát, ahol évente mintegy kétszáz kisgép  készül el. Mint ismert a magyar vállalat tavaly nyáron állt neki a pécsi gyár építésének, ami mintegy ötmilliárd forintból épült. A meglévő reptér mellett összesen 7500 négyzetméteren építkeznek majd. Ennek zárult most az első üteme. Azaz, az első 2000 négyzetméteres üzem készült el. Az új gyár minimum 105 fővel szeretné növelni állományát, és a jövőben bővíteni a beruházásait.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.