EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,74 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Pécs

Elkészült a pécsi repülőgépgyár első üteme

Egy hét alatt két gyárat is avattak Pécsett. Újhegyen egy Európában is piacvezető, árnyékolástechnikával foglalkozó cég, míg a Pécs-Pogány Repülőtér szomszédságában a Magnus Aircraft Zrt. avatta csarnokát, ahol évente mintegy kétszáz kisgép  készül el. Mint ismert a magyar vállalat tavaly nyáron állt neki a pécsi gyár építésének, ami mintegy ötmilliárd forintból épült. A meglévő reptér mellett összesen 7500 négyzetméteren építkeznek majd. Ennek zárult most az első üteme. Azaz, az első 2000 négyzetméteres üzem készült el. Az új gyár minimum 105 fővel szeretné növelni állományát, és a jövőben bővíteni a beruházásait.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.