2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Pécs

Elkészült a pécsi repülőgépgyár első üteme

Egy hét alatt két gyárat is avattak Pécsett. Újhegyen egy Európában is piacvezető, árnyékolástechnikával foglalkozó cég, míg a Pécs-Pogány Repülőtér szomszédságában a Magnus Aircraft Zrt. avatta csarnokát, ahol évente mintegy kétszáz kisgép  készül el. Mint ismert a magyar vállalat tavaly nyáron állt neki a pécsi gyár építésének, ami mintegy ötmilliárd forintból épült. A meglévő reptér mellett összesen 7500 négyzetméteren építkeznek majd. Ennek zárult most az első üteme. Azaz, az első 2000 négyzetméteres üzem készült el. Az új gyár minimum 105 fővel szeretné növelni állományát, és a jövőben bővíteni a beruházásait.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.