EUR: 320,48 Ft
CHF: 279,82 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Kecskemét

Elkészült a rangsor – nálunk a Katona vezet!

A legjobbiskola.hu nemrég tette közzé 1000 hazai intézmény és 1700 képzés rangsorát. A portál az elmúlt öt esztendő érettségi és kompetenciafelmérési eredményei alapján állította össze a listát. A kecskeméti városi rangsorban a Katona József Gimnázium végzett az első helyen.

A legjobbiskola.hu portál 1000 intézmény 1700 képzési formáját rangsorolta. A készítők nevében Palotás Ádám az MTI-vel közölte: a más listáknál szokásos egy év helyett öt esztendő érettségi és kompetenciafelmérési eredményeit átlagolták, így egy-egy jó vagy rossz év nem torzítja az eredményeket, hanem egységes képet lehet kapni az egyes középiskolák teljesítményéről. Kitért arra is, hogy minden iskolánál külön kiemelték a legsikeresebb érettségi tantárgyakat. Minden érettségi tantárgyból meghatározták az országos átlagot és ehhez viszonyították, hogy egy-egy iskolában mennyivel lett jobb vagy rosszabb az érettségi eredménye. Így az a diák, amelyik tudja, milyen tárgyból szeretne felvételizni, könnyen kiválaszthatja, melyik középiskolában van esélye a legjobb eredményt elérni.


A Katona József Gimnázium foglalja el a városi dobogó első két fokát

Az összegzés szerint országosan a veszprémi Lovassy László Gimnázium vezeti a középiskolák rangsorát. A hagyományos, négy évfolyamos gimnáziumokat tekintve az első  helyezett az összetett listát is vezető Lovassy László Gimnázium lett. A szakközépiskolák rangsorát a Győri Szolgáltatási Centrum Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája vezeti.

A kecskeméti rangsor

1. Kecskeméti Katona József Gimnázium (6 évfolyamos gimnázium, 6000 Kecskemét)

2. Kecskeméti Katona József Gimnázium (4 évfolyamos gimnázium, 6000 Kecskemét)

3. Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium (8 évfolyamos gimnázium, 6000 Kecskemét)

4. Kecskeméti Református Gimnázium (6 évfolyamos gimnázium, 6000 Kecskemét)

5. Kecskeméti Református Gimnázium (4 évfolyamos gimnázium, 6000 Kecskemét)

6. Kecskeméti Bolyai János Gimnázium (4 évfolyamos gimnázium, 6000 Kecskemét)

7. Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda (4 évfolyamos gimnázium, 6000 Kecskemét)

8. Kecskeméti SZC Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma (Szakgimnázium, 6000 Kecskemét)

9. Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola (4 évfolyamos gimnázium, 6000 Kecskemét)

10. Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola (Szakgimnázium, 6000 Kecskemét)

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.