2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Kecskemét

Elkészült a rangsor – nálunk a Katona vezet!

A legjobbiskola.hu nemrég tette közzé 1000 hazai intézmény és 1700 képzés rangsorát. A portál az elmúlt öt esztendő érettségi és kompetenciafelmérési eredményei alapján állította össze a listát. A kecskeméti városi rangsorban a Katona József Gimnázium végzett az első helyen.

A legjobbiskola.hu portál 1000 intézmény 1700 képzési formáját rangsorolta. A készítők nevében Palotás Ádám az MTI-vel közölte: a más listáknál szokásos egy év helyett öt esztendő érettségi és kompetenciafelmérési eredményeit átlagolták, így egy-egy jó vagy rossz év nem torzítja az eredményeket, hanem egységes képet lehet kapni az egyes középiskolák teljesítményéről. Kitért arra is, hogy minden iskolánál külön kiemelték a legsikeresebb érettségi tantárgyakat. Minden érettségi tantárgyból meghatározták az országos átlagot és ehhez viszonyították, hogy egy-egy iskolában mennyivel lett jobb vagy rosszabb az érettségi eredménye. Így az a diák, amelyik tudja, milyen tárgyból szeretne felvételizni, könnyen kiválaszthatja, melyik középiskolában van esélye a legjobb eredményt elérni.


A Katona József Gimnázium foglalja el a városi dobogó első két fokát

Az összegzés szerint országosan a veszprémi Lovassy László Gimnázium vezeti a középiskolák rangsorát. A hagyományos, négy évfolyamos gimnáziumokat tekintve az első  helyezett az összetett listát is vezető Lovassy László Gimnázium lett. A szakközépiskolák rangsorát a Győri Szolgáltatási Centrum Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája vezeti.

A kecskeméti rangsor

1. Kecskeméti Katona József Gimnázium (6 évfolyamos gimnázium, 6000 Kecskemét)

2. Kecskeméti Katona József Gimnázium (4 évfolyamos gimnázium, 6000 Kecskemét)

3. Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium (8 évfolyamos gimnázium, 6000 Kecskemét)

4. Kecskeméti Református Gimnázium (6 évfolyamos gimnázium, 6000 Kecskemét)

5. Kecskeméti Református Gimnázium (4 évfolyamos gimnázium, 6000 Kecskemét)

6. Kecskeméti Bolyai János Gimnázium (4 évfolyamos gimnázium, 6000 Kecskemét)

7. Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda (4 évfolyamos gimnázium, 6000 Kecskemét)

8. Kecskeméti SZC Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma (Szakgimnázium, 6000 Kecskemét)

9. Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola (4 évfolyamos gimnázium, 6000 Kecskemét)

10. Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola (Szakgimnázium, 6000 Kecskemét)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.