2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Nyíregyháza

Elkezdődött az őszi virágosítás

Nyíregyházán több mint 95 ezer darab hagymás és kétnyári virág díszíti majd a közterületeket. A NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai előreláthatóan csaknem 40 ezer tő kétnyári virágot és 56 ezer darab hagymás növényt ültetnek el a városi díszágyásokba.

Az ültetéseket gondos tervezés előzte meg, a virágok fajtáinak megválasztásánál fontos szempont volt, hogy tél végétől késő tavaszig folyamatosan legyenek virágzó növények a városban. Az idei évben a díszágyásokat jellemzően geometriai alakzatban ültetett virágok díszítik majd, egyebek mellett a Hősök terén, a Petőfi téren, az Október 23. téren és a Család utcán is lesznek geometrikus formák. A NYÍRVV munkatársai kialakítanak tömött tulipánágyásokat, a sűrűn ültetett, legszebb fajták díszítik majd a Hősök, az Országzászló és a Kossuth tereket, valamint Sóstót. Természetesen a népszerű mintázott ágyásokat is kialakítják, a könyvtár előtti raszter szerelmes gerléket, a posta előtti népi motívumokat, a sárga dombháznál található virágórát, az Eötvös iskola előtti sárga tengeralattjárót ábrázol majd.


Legnépszerűbb fotós helyszín (Fotó: Kohut Árpád)

A Petőfi teret és a Hősök terét hagyományosan a város és a nemzet színei díszítik. Újdonságként először kerül a közterületekre százszorszép, és egy kései virágzású virágfajta, a kék színű prérigyertya. A munkálatok a Városalapítók szobránál kezdődtek, ahol őszi színkombinációban több ezer nárciszt, tulipánt és árvácskát ültetnek el, majd a korai tulipánok tere, a Hősök tere következik, amely a legkorábban borul majd virágba tavasszal. A NYÍRVV virágosítja a külterületeken és bokortelepüléseken található díszágyásokat is. Az őszi munkálatok előreláthatóan egy hónapig tartanak, a virágosítás nettó 6,2 millió forintba kerül.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.