EUR: 321,56 Ft
CHF: 281,55 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Nyíregyháza

Elkezdődött az őszi virágosítás

Nyíregyházán több mint 95 ezer darab hagymás és kétnyári virág díszíti majd a közterületeket. A NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai előreláthatóan csaknem 40 ezer tő kétnyári virágot és 56 ezer darab hagymás növényt ültetnek el a városi díszágyásokba.

Az ültetéseket gondos tervezés előzte meg, a virágok fajtáinak megválasztásánál fontos szempont volt, hogy tél végétől késő tavaszig folyamatosan legyenek virágzó növények a városban. Az idei évben a díszágyásokat jellemzően geometriai alakzatban ültetett virágok díszítik majd, egyebek mellett a Hősök terén, a Petőfi téren, az Október 23. téren és a Család utcán is lesznek geometrikus formák. A NYÍRVV munkatársai kialakítanak tömött tulipánágyásokat, a sűrűn ültetett, legszebb fajták díszítik majd a Hősök, az Országzászló és a Kossuth tereket, valamint Sóstót. Természetesen a népszerű mintázott ágyásokat is kialakítják, a könyvtár előtti raszter szerelmes gerléket, a posta előtti népi motívumokat, a sárga dombháznál található virágórát, az Eötvös iskola előtti sárga tengeralattjárót ábrázol majd.


Legnépszerűbb fotós helyszín (Fotó: Kohut Árpád)

A Petőfi teret és a Hősök terét hagyományosan a város és a nemzet színei díszítik. Újdonságként először kerül a közterületekre százszorszép, és egy kései virágzású virágfajta, a kék színű prérigyertya. A munkálatok a Városalapítók szobránál kezdődtek, ahol őszi színkombinációban több ezer nárciszt, tulipánt és árvácskát ültetnek el, majd a korai tulipánok tere, a Hősök tere következik, amely a legkorábban borul majd virágba tavasszal. A NYÍRVV virágosítja a külterületeken és bokortelepüléseken található díszágyásokat is. Az őszi munkálatok előreláthatóan egy hónapig tartanak, a virágosítás nettó 6,2 millió forintba kerül.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.