EUR: 344,16 Ft
CHF: 320,25 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Extra

Ellepik a sztárok a MikulásGyárat

Minden eddiginél több sztár csatlakozott a MikulásGyár adománygyűjtő akciójához, amit idén már tizennegyedik alkalommal rendeznek meg. A közreműködők között szerepel többek között Csonka András, Győrfi Pál és Németh Kristóf is, aki már gyerekként is sokat járt jótékonykodni, így nem meglepő, hogy kisfiát, Lócit is igyekszik erre tanítani.

November 30-tól tizennegyedik alkalommal tárja ki kapuit az ajándékozók előtt a MikulásGyár, idén először a Millenárison – derült ki a tegnap tartott sajtótájékoztatón, ahol a szervezők hangsúlyozták, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, a rászorulóknak idén is leginkább tartós élelmiszerre (konzerv, tészta, liszt, cukor, rizs, olaj stb.) van szükségük. Hozzátették, hogy a MikulásGyár nagyon szívesen fogad játékokat, könyveket is, ám arra kérik az adományozókat, hogy csak olyan ruhákat, könyveket hozzanak, amelyeket maguk és gyermekük is szívesen fogadna. Az adományokat országszerte a legtöbb postán térítésmentesen veszik át. A Mikulásgyár idén a Nakama&Partners Kft-vel közösen szervezi meg a jótékonysági akciót. A cég ügyvezetője, Rogán-Gaál Cecília elmondta, hogy a vidéki önkormányzatok bevonásával szeretnék bővíteni a gyűjtőpontok körét és minél több ember figyelmét felhívni a kezdeményezésre.


A sajtótájékoztatón több sztár is tiszteletét tette, köztük Cserpes Laura, Risztov Éva, Győrfi Pál, Csonka András és Németh Kristóf is, akinek már gyerekként is fontos volt a jótékonykodás.

–Kicsi korom óta sok karitatív akcióban vettem részt, a családom ezzel mindig is kiemelten foglalkozott, és ezt a szolidaritást Lóci fiamnak is igyekszem átadni. Fontos azzal tisztában lenni, hogy valamilyen formában mindenki tud segíteni, én kamaszként például beteg gyerekekhez jártam regényt felolvasni vagy verset mondani. Emellett jómagam is szerveztem néhány jótékonysági akciót, de örömmel csatlakozom mások kezdeményezéseihez is, ilyen például a MikulásGyár – árulta el Németh Kristóf, aki mellett más színészek, köztük Bodrogi Gyula, Balázs Andi és Csonka András is nevét adta a rendezvényhez. A sajtótájékoztatón Csonka Pici, elárulta, hogy a rászorulókon nemcsak az ünnepek közeledtével, hanem egész évben fontos segíteni.


–A szeretetet és a jóságot nem szívesen kötöm konkrét ünnepekhez, eseményekhez. A jótékonyságról nekem mindig a gyerekek jutnak eszembe, akiknek az év többi részében is fontos lenne segíteni. Persze nincs olyan kicsi, aki ne várná a Karácsonyt, de sajnos sokaknak mégsem olyan boldog ez az ünnep. Ezért hangsúlyozom mindig, hogy akinek van lehetősége, az segítsen – jelentette ki a színész, akinél csak Győrfi Pál tudja jobban, hogy mennyire imádják a gyerekek ezt a meghitt ünnepet. Kisgyermekei, Alíz, Lilla és Ádám ugyanis már most tűkön ülnek.

–Négy gyerekem van, köztük három pici, szóval nálunk a december tényleg egy csodálatos időszak, már mindannyian nagyon várjuk. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy sajnos nem mindenhol olyan felhőtlen az ünnep, de szerencsére a csöppségek is hasonlóképp gondolkodnak a világról, mint mi a feleségemmel, vagyis már most tudják, hogy jobb adni, mint kapni. Az adakozás nálunk a mindennapokban is megmutatkozik, például nem tudunk úgy megállni egy piros lámpánál, hogy ne adjunk egy kis aprót az épp kéregető hajléktalannak. De mi a korábbi években is voltunk már a MikulásGyárban, a gyerekek mindig lelkesen jöttek és segítettek, ez idén sem lesz másképp – zárta sorait Győrfi Pál.

Kapcsolódó Cikkek