EUR: 319,94 Ft
CHF: 280,45 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Külföld

Élőszereplős mozi készül egy mangasorozatból Hollywoodban

Élőszereplős mozi készül Hollywoodban az Attack on Titan – eredeti címén Singeki no kjodzsin – című népszerű japán mangasorozatból – közölte kedden a Kodansha japán könyvkiadó-vállalat.

Az Iszajama Hadzsime által írt és illusztrált képregényből készülő filmet a 2017-es Az című horrort is jegyző Andy Muschietti rendezi.


A Warner Bros. stúdió filmjének producerei a Harry Potter-sorozatot jegyző David Heyman, a Hősök című televíziós sorozatból ismert Masi Oka, valamint a rendező testvére, Barbara Muschietti lesznek.

“Mindig is arról álmodtam, hogy egy napon világszerte elismerik a mangasorozatomat” – jegyezte meg közleményében Iszajama Hadzsime, hozzátéve, hogy most, hogy mindez valóra vált, rendkívül szerencsésnek és boldognak érzi magát.

A film szereplőivel és megjelenési dátumával kapcsolatban egyelőre nem közöltek részleteket.

A mangasorozat egy olyan világban játszódik, amelyben az emberiség magas falakkal körülvett városokban él, mivel a falakon kívüli területeket titánok, óriási emberevő lények uralják. A történet főszereplője Eren, aki felveszi a harcot a titánokkal az után, hogy lerombolták szülővárosát és megölték édesanyját.

A képregénysorozat 2009-ben jelent meg először a Kodansa egyik magazinjában és azóta 76 millió példány kelt el belőle Japánban. A képregényből készült televíziós animációs sorozat 2013 óta fut Japánban.

Kapcsolódó Cikkek