EUR: 320,67 Ft
CHF: 279,60 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Kecskemét

Emlékérmét készíthetünk

Kecskemét város fennállásának 650. évfordulója alkalmából egy emlékérme-automatát helyeztek ki a Deák Ferenc tér Nagytemplom mögötti részén, amellyel négy különböző mintájú érme készíthető a város nevezetes épületeiről. 

A emlékérme-automata a Deák Ferenc tér Nagytemplom mögötti részén található

A kecskeméti városháza patinás épülete, a Cifrapalota díszes homlokzata, a Katona József Színház jellegzetes épülete és Kecskemét város címere közül lehet választani. Az elkészített érmék emlékül maradnak a helyi emberek és az idelátogató turisták számára a neves évfordulót ünneplő Kecskemét városáról.

Az automata kihelyezése az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és Kecskemét MJV Önkormányzatának együttműködésével valósult meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.