2020. április 05., vasárnap
Vince

Egyéb XVI.kerület

Épül az új rendelő!

Bár a területet körülvevő kerítés miatt nem látható, de remek ütemben épül a Cinkotai Egészségház, így várhatóan a tervezett időpontban, 2019 tavaszán már az új rendelőkben kereshetik fel orvosaikat a cinkotaiak.

Rohamosan halad a munka (Fotó: XVI. Kerületi Újság)

Jövő év elejére várhatóan elkészül az új épület (Fotó: XVI. Kerületi Újság)

A cinkotaiak régóta várják a Rádió utcai rendelő korszerűsítését, viszont az ottani épület túl kicsi ahhoz, hogy a lakók jogos elvárásainak megfeleljen. Ezért egy új helyen, a Szabadföld út és a Vidámvásár utca sarkán, a gyógyszertárral szemben, a mai pavilonsor helyén egy teljesen új, kétszintes egészségházat épít az önkormányzat. Ott nemcsak a felnőtt és a gyermekorvosi rendelő kap majd helyet, hanem a védőnői szolgálat és a fogorvosi ellátás is, illetve természetesen megfelelő számú parkolót is kialakítanak. A cinkotai egészség- és szolgáltatóház kivitelezése mintegy 500 millió forintba kerül, ezzel kiváltják a Rádió utcai intézményt, ahol nincs megfelelő parkolási lehetőség, nem megoldott az akadálymentes közlekedés, és az épület egyébként is rossz állapotban van.


Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.