EUR: 345,23 Ft
CHF: 320,32 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Egyéb Békéscsaba

Érmekkel tértek haza

Békés megye büszke lehet fiatal szakembereire, akik hazánkat képviselték a EuroSkills Budapest 2018 versenyen. A szakmák Európa-bajnoksága idén is nagy érdeklődés mellett zajlott, hazai és külföldi cégek, szervezetek részvételével, bemutatkozásával.

A kétévente rendezett Európa-bajnokságon négy megyei induló volt, közülük mechatronikában Takács Zoltán társával, Sípos Kristóffal aranyérmet vehetett át. A fodrász Kovács Alexandra, az informatikai rendszerüzemeltető Orodán Tamás (párban), és a szárazépítő Lóczi Gábor pedig, elérve a szükséges pontszámot, kiválósági érmet kapott. A verseny három napon át zajlott a Hungexpo területén. A magyar csapat tagjai három aranyérmet, három ezüst- és három bronzérmet szereztek, valamint kilenc kiválósági érmet is kaptak.


A rendezvény ellenben nem csak az induló versenyzőknek volt jó, hiszen Békéscsabáról és a megye többi településéről is számos diák látogathatott el Budapestre, a különböző programokra, bemutatókra. A pályaorientáció részeként ugyanis erre is kiemelten figyeltek a szervezők. Európa legkiválóbb szakembereinek bemutatásával is azt szeretné elérni a budapesti megmérettetést megvalósító Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, hogy mindenki vegye komolyan a szakképzést, merjenek a fiatalok szakmát választani és tanulni.

A megmérettetés lezárulta után a fiatalok már egyből, legalábbis egy kis pihenés után, a 2019-es WorldSkillsre, a szakmák olimpiájára gondolnak. A szakmák, a szakképzés csúcsát szimbolizáló, a szakmák olimpiájaként ismert WorldSkills versenyek rendszere több, mint hatvanéves múltra tekint vissza. A következőre 2019-ben Kazanyban, Oroszországban kerül sor.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.