EUR: 334,78 Ft
CHF: 305,60 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Békéscsaba

Érmekkel tértek haza

Békés megye büszke lehet fiatal szakembereire, akik hazánkat képviselték a EuroSkills Budapest 2018 versenyen. A szakmák Európa-bajnoksága idén is nagy érdeklődés mellett zajlott, hazai és külföldi cégek, szervezetek részvételével, bemutatkozásával.

A kétévente rendezett Európa-bajnokságon négy megyei induló volt, közülük mechatronikában Takács Zoltán társával, Sípos Kristóffal aranyérmet vehetett át. A fodrász Kovács Alexandra, az informatikai rendszerüzemeltető Orodán Tamás (párban), és a szárazépítő Lóczi Gábor pedig, elérve a szükséges pontszámot, kiválósági érmet kapott. A verseny három napon át zajlott a Hungexpo területén. A magyar csapat tagjai három aranyérmet, három ezüst- és három bronzérmet szereztek, valamint kilenc kiválósági érmet is kaptak.


A rendezvény ellenben nem csak az induló versenyzőknek volt jó, hiszen Békéscsabáról és a megye többi településéről is számos diák látogathatott el Budapestre, a különböző programokra, bemutatókra. A pályaorientáció részeként ugyanis erre is kiemelten figyeltek a szervezők. Európa legkiválóbb szakembereinek bemutatásával is azt szeretné elérni a budapesti megmérettetést megvalósító Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, hogy mindenki vegye komolyan a szakképzést, merjenek a fiatalok szakmát választani és tanulni.

A megmérettetés lezárulta után a fiatalok már egyből, legalábbis egy kis pihenés után, a 2019-es WorldSkillsre, a szakmák olimpiájára gondolnak. A szakmák, a szakképzés csúcsát szimbolizáló, a szakmák olimpiájaként ismert WorldSkills versenyek rendszere több, mint hatvanéves múltra tekint vissza. A következőre 2019-ben Kazanyban, Oroszországban kerül sor.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.