2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Békéscsaba

Érmekkel tértek haza

Békés megye büszke lehet fiatal szakembereire, akik hazánkat képviselték a EuroSkills Budapest 2018 versenyen. A szakmák Európa-bajnoksága idén is nagy érdeklődés mellett zajlott, hazai és külföldi cégek, szervezetek részvételével, bemutatkozásával.

A kétévente rendezett Európa-bajnokságon négy megyei induló volt, közülük mechatronikában Takács Zoltán társával, Sípos Kristóffal aranyérmet vehetett át. A fodrász Kovács Alexandra, az informatikai rendszerüzemeltető Orodán Tamás (párban), és a szárazépítő Lóczi Gábor pedig, elérve a szükséges pontszámot, kiválósági érmet kapott. A verseny három napon át zajlott a Hungexpo területén. A magyar csapat tagjai három aranyérmet, három ezüst- és három bronzérmet szereztek, valamint kilenc kiválósági érmet is kaptak.


A rendezvény ellenben nem csak az induló versenyzőknek volt jó, hiszen Békéscsabáról és a megye többi településéről is számos diák látogathatott el Budapestre, a különböző programokra, bemutatókra. A pályaorientáció részeként ugyanis erre is kiemelten figyeltek a szervezők. Európa legkiválóbb szakembereinek bemutatásával is azt szeretné elérni a budapesti megmérettetést megvalósító Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, hogy mindenki vegye komolyan a szakképzést, merjenek a fiatalok szakmát választani és tanulni.

A megmérettetés lezárulta után a fiatalok már egyből, legalábbis egy kis pihenés után, a 2019-es WorldSkillsre, a szakmák olimpiájára gondolnak. A szakmák, a szakképzés csúcsát szimbolizáló, a szakmák olimpiájaként ismert WorldSkills versenyek rendszere több, mint hatvanéves múltra tekint vissza. A következőre 2019-ben Kazanyban, Oroszországban kerül sor.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.