EUR: 332,10 Ft
CHF: 304,06 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Sopron

Eszterháza Meets Jazz

Eszterháza Meets Jazz elnevezéssel rangos koncertsorozatra várják a közönséget Fertődön, az Esterházy-kastély Marionettszínházában. Októberben három koncerten nagynevű, elismert művészek lépnek fel.

A koncertsorozat ezúttal is különleges és izgalmas zenei élményeket ígér
Fotó: Eszterháza Központ

Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont ügyvezetője és Rácz Márton művészeti vezető nemrégiben tartott sajtótájékoztatójukon közösen jelentették be az Eszterháza Meets Jazz őszi koncertsorozatot.
A koncertek ezúttal is azt az egyedi, izgalmas zenei élményt kínálják a közönségnek, amelyet a klasszikus művek és a jazz találkozása hív életre a mai, újragondolt remekművekben, méltán világszínvonalú interpretációkban.
Az első hangverseny október 13-án 19 órakor kezdődik Bernstein 100 – The Jazz Side Story címmel. 2018-ban világszerte megemlékeznek a világhírű Leonard Bernstein születésének 100. évfordulójáról. Zongoraművészként és karmesterként lebilincselő és szellemes előadásain egész generációk nőttek fel, és zenei univerzalitásán keresztül még a legfiatalabbak szívéhez is utat talált a klasszikus zene. Nagy hatású zeneszerzőként a mai napig olyan musicalek kapcsolódnak a nevéhez, mint a West Side Story, a Peter Pan vagy a Candide. Ezen az esten legismertebb melódiái hangzanak el. A 2005-ös Montreux-i Énekverseny győzteseként Junior Prima díjas jazzénekesnő, Szőke Nikoletta és a „magyar Michael Bublé”-ként emlegetett Gájer Bálint jelentenek garanciát a felhőtlen szórakozás mellett a hiteles megszólaltatásra.


Gájer Bálint a Bernstein 100 koncerten lép fel Fertődön
Fotó: gajerbalint.hu

Október 21-én 19 órától a Sárik Péter Trió lép fel Ludwig Van Jazz című műsorával, a főszerepben Beethoven. A klasszikus zene világa nem volt mindig annyira zárt, amennyire ma gondoljuk, hiszen régen az előadók egyszerre zeneszerzők is voltak, így tudtak igazán élő kapcsolatot ápolni a zenével.
– Megtisztelő és hatalmas feladat. Mint minden újragondolásnál, itt is nagyon fontosnak tartom megőrizni a szerzemények eredeti üzenetét és hangulatát – nyilatkozta Sárik Péter.
A sorozat zárásaként október 26-án pedig a Liszt- és Kossuth-díjas Borbély Mihály és barátai hívják a közönséget 19 órától Határok nélkül elnevezésű koncertjükre, amely egyszeri és megismerhetetlen örömzenélést kínál. Klasszikus számok feldolgozásai, saját kompozíciók és improvizációk!

Eszterháza Meets Jazz – Őszi koncertek
Fertődi Esterházy-kastély, Marionettszínház
Október 13. 19 óra: Bernsten 100 – The Jazz Side Story
Október 21. 19 óra: Ludwig Van Jazz – Sárik Péter Trió x Beethoven
Október 26. 19 óra: Határok nélkül – Borbély Mihály és barátai

Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető jelentette be a színvonalas koncertsorozatot
Fotó: Eszterháza Központ

Rácz Márton szerint felejthetetlen koncerteket ígér az október is
Fotó: Eszterháza Központ

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.