EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,74 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Ózd

Európa jövője a tét!

Az Ózdi Szabadegyetem őszi évadjára biztonságpolitikai szakembereket hívott meg Dancsok Tamás házigazda, akik átfogó képet festettek az Európát fenyegető migránsveszélyről és annak következményeiről. Egyöntetű álláspontjuk szerint gyors és hatékony beavatkozás nélkül – ami főleg a határok védelmének megerősítését jelenti – identitásválságba kerül földrészünk, a beözönlő milliók és tízmilliók pedig megváltoztatják az európai emberek kultúráját is.

A napjainkban legtöbb embert foglalkoztató témáról, a migrációról és az Európát fenyegető terrorveszélyről hallhattak előadást az érdeklődők az Ózdi Szabadegyetem októberi programján. Dancsok Tamás főszervezőnek ezúttal is országosan, sőt nemzetközi szinten is jól ismert és elismert szakembereket sikerült városunkba hívnia. Az okleveles biztonságpolitikai szakértő, Szalontai László által irányított és moderált beszélgetésben dr. Istvanovszki László nyugalmazott rendőr ezredes és Földi László titkosszolgálati szakértő mondta el a bevándorlással kapcsolatos veszélyeket.


Szalontai Lászlót, Földi Lászlót és Istvanovszki Lászlót Dancsok Tamás invitálta a szabadegyetemre

– Nem arról van szó, hogy vannak országok és vannak tömegek, akik nem tudják, hogy két ország határán hogyan kell szabályosan átkelni. Ami Európával szemben történt, az egy invázió. Azért invázió, mert szervezetten, irányított módon történt, ahol az ide érkező embereket később felhasználják különböző célokra, és hozzánk hasonlóan ők is áldozatok lesznek – fogalmazott az előadáson Földi László. – Európa átalakulása determinált. A kérdés az, hogy mikor. Amennyiben nem teszünk semmit a védelem oldaláról, akkor 50 éven belül ez be fog következni – tette hozzá a titkosszolgálati szakértő.

Az előadáson átfogó képet festettek az Európát fenyegető migránsveszélyről és annak következményeiről
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.