EUR: 345,90 Ft
CHF: 321,16 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Egyéb Ózd

Európa jövője a tét!

Az Ózdi Szabadegyetem őszi évadjára biztonságpolitikai szakembereket hívott meg Dancsok Tamás házigazda, akik átfogó képet festettek az Európát fenyegető migránsveszélyről és annak következményeiről. Egyöntetű álláspontjuk szerint gyors és hatékony beavatkozás nélkül – ami főleg a határok védelmének megerősítését jelenti – identitásválságba kerül földrészünk, a beözönlő milliók és tízmilliók pedig megváltoztatják az európai emberek kultúráját is.

A napjainkban legtöbb embert foglalkoztató témáról, a migrációról és az Európát fenyegető terrorveszélyről hallhattak előadást az érdeklődők az Ózdi Szabadegyetem októberi programján. Dancsok Tamás főszervezőnek ezúttal is országosan, sőt nemzetközi szinten is jól ismert és elismert szakembereket sikerült városunkba hívnia. Az okleveles biztonságpolitikai szakértő, Szalontai László által irányított és moderált beszélgetésben dr. Istvanovszki László nyugalmazott rendőr ezredes és Földi László titkosszolgálati szakértő mondta el a bevándorlással kapcsolatos veszélyeket.


Szalontai Lászlót, Földi Lászlót és Istvanovszki Lászlót Dancsok Tamás invitálta a szabadegyetemre

– Nem arról van szó, hogy vannak országok és vannak tömegek, akik nem tudják, hogy két ország határán hogyan kell szabályosan átkelni. Ami Európával szemben történt, az egy invázió. Azért invázió, mert szervezetten, irányított módon történt, ahol az ide érkező embereket később felhasználják különböző célokra, és hozzánk hasonlóan ők is áldozatok lesznek – fogalmazott az előadáson Földi László. – Európa átalakulása determinált. A kérdés az, hogy mikor. Amennyiben nem teszünk semmit a védelem oldaláról, akkor 50 éven belül ez be fog következni – tette hozzá a titkosszolgálati szakértő.

Az előadáson átfogó képet festettek az Európát fenyegető migránsveszélyről és annak következményeiről
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.