EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Belföld

Európa szemét is felnyitja a magyar kormány

A magyar kormány angol nyelvű internetes videókkal igyekszik felvilágosítani az európai tagállamok népeit arról, valójában miért is támadja hazánkat a Soros–Sargentini-jelentés. Az első ilyen videót Kovács Zoltán kormányszóvivő osztotta meg Twitter-bejegyzésében.

Kovács Zoltán kormányszóvivő osztotta meg elsőként az internetes videót
MTI Fotó: Mónus Márton

– A kormány nem hagyja válasz nélkül, hogy a Sargentini-jelentéssel megsértették Magyarországot. Az európai közvélemény előtt is egyértelművé szeretnénk tenni, hogy nem akarunk bevándorlóország lenni – írta Kovács Zoltán kormányszóvivő Twitter-bejegyzésében, amelyben megosztotta az első olyan kampányvideót, amely Európa lakosságának figyelmét kívánja felhívni arra, hogy a több nyugat-európai országban is alkalmazott engedékeny migrációs politika milyen veszélyeket rejt magában.


Szükségünk van migrációra – mondja Guy Verhofstadt liberális EP-frakcióvezető a videón

Mint emlékezetes: az Európai Parlament (EP) szeptember 12-én szavazta meg a Judith Sargentini zöldpárti holland EP-képviselő által a jogállamiság magyarországi helyzetéről összeállított jelentést, amely nyomán Brüsszel most szankciók bevezetésével fenyegeti hazánkat. Mint többször megírtuk: Sargentini képviselőt leginkább a Soros-hálózat hazai szereplői látták el információval, vagyis a migrációpárti milliárdos spekuláns terveként értékelhető, hogy támadás indult Magyarország, az ellenőrizetlen migrációval szemben 2015 óta mindvégig konzekvensen kiálló egyedüli tagállam ellen.

A videó rámutat, hogy az eddigi 1,8 millió migráns után többen is jönnek…

A kormányszóvivő Facebook- és Twitter-oldalán megjelent első ilyen videó elején Guy Verhofstadt, az EP liberális frakciójának vezetője tűnik fel, aki azt mondja, hogy „szükségünk van a migrációra”. A felvétel készítői ezt követően olyan „tényeket” vesznek számba, mint hogy 2015 óta 1,8 millió migráns érkezett az Európai Unióba, ahova további milliók szeretnének eljutni, vagy azt, hogy a válság kezdete óta Európa-szerte több százan vesztették életüket „gonosz támadásokban”, és terjedőben vannak az erőszakos bűncselekmények.


…és arra is, hogy azóta mennyire elszaporodtak Európában a terrortámadások

A felvétel készítői Verhofstadt szándékát meggondolatlanságnak nevezték. „Ideje felrázni Brüsszelt! Védjük meg Európát!” – zárult a videofelvétel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.