2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Egyéb Pécs

Európában piacvezető cég telepedett le Pécsett

Európában piacvezető, árnyékolástechnikával foglalkozó cég nyitott gyártó üzemet Pécsett. A vállalat 1800 négyzetméteren eleinte 19 főt dolgoztat, akiket jelenleg Németországból érkezett szakemberek tanítanak be. A vállalat elnök-vezérigazgatója a gyár avató ünnepségén elmondta: Pécsett olyan befogadó közeget találtak, amivel alig egy év alatt sikerült létrehozniuk legújabb gyártóbázisukat. Angelique Renkhoff-Mücke külön kiemelte azt is, hogy az új, pécsi gyár hozzájárul versenyképességük növeléséhez és egyúttal lehetővé teszi, hogy a cég rugalmasan tudjon reagálni a változó piaci követelményekre.


A családi vállalatot 1955-ben alapították Németországban, fennállása óta pedig belső és külső prémium árnyékolókat gyárt

Páva Zsolt, Pécs polgármestere hangsúlyozta: ahogy a letelepedéshez, úgy a továbbiakban is minden
segítséget megkapnak a várostól.


Németországból érkezett szakemberek tanítják be a magyar dolgozókat

A gyár avató ünnepségén Hoppál Péter országgyűlési képviselő kiemelte: nemcsak a térség, hanem a magyar–német kapcsolatok előmozdításán és erősítésén is segíthet a Warema cégcsoport letelepedése.

Keretes

A Warema piacvezető szerepet tölt be Európában az árnyékolók gyártása terén. A családi vállalatot 1955-ben alapították Németországban, fennállása óta belső és külső árnyékolókat gyárt. A termékportfólióba tartoznak a zsalúziák mellett többek között a redőnyök, a napellenzők, a napvitorlák és roletták. A Warema-csoport jelenleg kereken 3700 dolgozót foglalkoztat, és a 2017-es üzleti évben 460,4 millió euró forgalmat bonyolított le.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.