EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Pécs

Európában piacvezető cég telepedett le Pécsett

Európában piacvezető, árnyékolástechnikával foglalkozó cég nyitott gyártó üzemet Pécsett. A vállalat 1800 négyzetméteren eleinte 19 főt dolgoztat, akiket jelenleg Németországból érkezett szakemberek tanítanak be. A vállalat elnök-vezérigazgatója a gyár avató ünnepségén elmondta: Pécsett olyan befogadó közeget találtak, amivel alig egy év alatt sikerült létrehozniuk legújabb gyártóbázisukat. Angelique Renkhoff-Mücke külön kiemelte azt is, hogy az új, pécsi gyár hozzájárul versenyképességük növeléséhez és egyúttal lehetővé teszi, hogy a cég rugalmasan tudjon reagálni a változó piaci követelményekre.


A családi vállalatot 1955-ben alapították Németországban, fennállása óta pedig belső és külső prémium árnyékolókat gyárt

Páva Zsolt, Pécs polgármestere hangsúlyozta: ahogy a letelepedéshez, úgy a továbbiakban is minden
segítséget megkapnak a várostól.


Németországból érkezett szakemberek tanítják be a magyar dolgozókat

A gyár avató ünnepségén Hoppál Péter országgyűlési képviselő kiemelte: nemcsak a térség, hanem a magyar–német kapcsolatok előmozdításán és erősítésén is segíthet a Warema cégcsoport letelepedése.

Keretes

A Warema piacvezető szerepet tölt be Európában az árnyékolók gyártása terén. A családi vállalatot 1955-ben alapították Németországban, fennállása óta belső és külső árnyékolókat gyárt. A termékportfólióba tartoznak a zsalúziák mellett többek között a redőnyök, a napellenzők, a napvitorlák és roletták. A Warema-csoport jelenleg kereken 3700 dolgozót foglalkoztat, és a 2017-es üzleti évben 460,4 millió euró forgalmat bonyolított le.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.