EUR: 320,07 Ft
CHF: 280,71 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Pécs

Európában piacvezető cég telepedett le Pécsett

Európában piacvezető, árnyékolástechnikával foglalkozó cég nyitott gyártó üzemet Pécsett. A vállalat 1800 négyzetméteren eleinte 19 főt dolgoztat, akiket jelenleg Németországból érkezett szakemberek tanítanak be. A vállalat elnök-vezérigazgatója a gyár avató ünnepségén elmondta: Pécsett olyan befogadó közeget találtak, amivel alig egy év alatt sikerült létrehozniuk legújabb gyártóbázisukat. Angelique Renkhoff-Mücke külön kiemelte azt is, hogy az új, pécsi gyár hozzájárul versenyképességük növeléséhez és egyúttal lehetővé teszi, hogy a cég rugalmasan tudjon reagálni a változó piaci követelményekre.


A családi vállalatot 1955-ben alapították Németországban, fennállása óta pedig belső és külső prémium árnyékolókat gyárt

Páva Zsolt, Pécs polgármestere hangsúlyozta: ahogy a letelepedéshez, úgy a továbbiakban is minden
segítséget megkapnak a várostól.


Németországból érkezett szakemberek tanítják be a magyar dolgozókat

A gyár avató ünnepségén Hoppál Péter országgyűlési képviselő kiemelte: nemcsak a térség, hanem a magyar–német kapcsolatok előmozdításán és erősítésén is segíthet a Warema cégcsoport letelepedése.

Keretes

A Warema piacvezető szerepet tölt be Európában az árnyékolók gyártása terén. A családi vállalatot 1955-ben alapították Németországban, fennállása óta belső és külső árnyékolókat gyárt. A termékportfólióba tartoznak a zsalúziák mellett többek között a redőnyök, a napellenzők, a napvitorlák és roletták. A Warema-csoport jelenleg kereken 3700 dolgozót foglalkoztat, és a 2017-es üzleti évben 460,4 millió euró forgalmat bonyolított le.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.