EUR: 344,16 Ft
CHF: 320,25 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb Szombathely

Extraligás maradna a Haladás

A Bajnokok Ligájára készülő Békéscsaba RSE ellen kezdte meg a szezont az átalakult Hungast-Haladás VSE női röplabdacsapata. A bajnoki rajt ugyan nem sikerült, de a szombathelyi lányok célja, hogy a szezon végén bent maradjanak az Extraligában.

Bedőcs Gergely a csapat új vezetőedzője Fotó:hungarysport.hu

Az előző szezonhoz képest több változás történt a csapat körül: Mucsi Péter immár szakosztályvezetőként tevékenykedik tovább, helyére Bedőcs Gergely érkezett, aki vezetőedzőként dolgozik a Haladás sikeréért.


Továbbra is Szombathelyen játszik a tavalyi csapat meghatározó játékosai közül Milana Reljić és Andrea Kalman. Hozzájuk hasonlóan a zöld-fehérek sikeréért dolgozik Nicole Kinser és az előző szezonban csapatkapitányként is szolgáló Bokor Laura. Rajtuk kívül több magyar és külföldi játékos érkezett a vasi megyeszékhelyre.

Nincsenek könnyű helyzetben a lányok, a cél az extraligában maradás Fotó:hungarysport.hu

Az idei évtől minimum két magyar játékosnak kell egyszerre a pályán lennie, de a szabály 2020-ra tovább szigorodhat. Ez az előírás kivétel nélkül minden vidéki csapat életét megnehezíti, mivel kevés a minőségi magyar játékos. Ezért alternatív megoldást jelentenek a fiatal külföldi röplabdázók. Nem véletlen, hogy még válogatott játékost is sikerült Szombathelyre hozniuk a vezetőknek. A minőségre tehát továbbra sem lesz panasz – ígértek a zöld-fehér klubnál. A szombathelyi csapat kerete még nem tekinthető véglegesnek, center- és feladóposztra is várnak még játékosokat.


Kemény mérkőzés várt a nyitófordulóban a Haladásra, hiszen a többszörös bajnok és kupagyőztes Békéscsaba látogatott a vasi megyeszékhelyre. Az erőviszonyokról mindent elárult, hogy a vendégek keretében szinte minden magyar játékos ott van a válogatottban. A meccs végén megérdemelten gyűjtötte be a győzelemért járó bajnoki pontokat a Békéscsaba, ugyanakkor minden elismerést megérdemelnek a szombathelyiek, akik megnehezítették a bajnoki címvédő dolgát.

Még nem teljes a keret Fotó:hungarysport.hu

A játék hiába volt biztató, a 2. fordulóban a Vasas ellen sem jött össze a meglepetés, az október 6-i meccsen háromszettes vereség következett. A 3. fordulóban, lapzártánk idején, október 11-én pedig tévés meccsen fogadta a Hungast-Haladás a Jászberény csapatát.

Ami a további bajnoki forgatókönyvet illeti: a hatcsapatos Extraligában minden csapat kétszer játszik egymással, oda-vissza rendszerben. A márciusra kialakult rangsor alapján az 1–4. helyezettek a dobogóért, érmekért játszanak egymással. Az utolsó két helyen álló csapat és az NB I első négy helyezettje körmérkőzések után rangsorolódik. Jövőre már nyolccsapatos lesz az Extraliga. Ezért a Hungast-Haladás VSE vezetői a legmagasabb osztályban maradást fogalmazták meg elérendő célként.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.