EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Budapest V.kerület XIV.kerület XV.kerület XVI.kerület XXI.kerület

Extrém sportok 80 fölött

A sporthoz soha nincs későn, így az extrém sportokhoz sem. Az Olajág Otthonok segítenek a különleges vágyak megvalósításában. A nyolcvanesztendős Zsuzsa néni, az Olajág Otthonok csepeli lakója szeptember végén, egy gyönyörű, verőfényes napon felöltötte a tandemugráshoz szükséges felszerelést, hogy találkozzon a Tandemteam szakemberével a Börgöndi repülőtéren. Az ugrás előtt csak várakozás, utána tiszta öröm, felhőtlen boldogság látszott az arcán. Mit vár a legjobban? Hát persze, hogy a következő ugrást! Az Európai Sporthét – #BeActive – alkalmából a törökbálinti és a csepeli Olajág Otthonban izgatott idősek és mozgásukban korlátozott idősek várták, hogy a számukra kidolgozott és felállított sportállomásokon teljesítsék a feladatokat. Dobás, gurítás, egyensúlyozás, halászat, kerékpározás, szeniortánc, torna, úszás, szellemi sportvetélkedő és még érzékenyítő állomás is várta őket a budapesti Roll Dance tánccsoport tagjainak irányításával.
Megalakult a csepeli otthon nordic walking klubja. A tagok, akiknek átlagéletkora 82 év, rendszeresen mozognak együtt, amire a többi Olajág Otthonban is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik. Az Olajág Otthonok hálózata nem csupán gyógytorna-, szeniortánc- vagy éppen táncos tornafoglalkozásokkal kötelezte el magát az időskori mozgás mellett, hanem az országos programokon is aktívan részt vesz. 

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.

 • Eifert-képek Újpesten

  Eifert-képek Újpesten

  Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.

 • Pályaválasztás középfokon

  Pályaválasztás középfokon

  Asztalos, húsipari dolgozó, gázszerelő, magasépítő technikus – mind mind hiányszakma jelenleg hazánkban. Ezekkel, és még 46 mesterséget kínáló oktatási intézménnyel ismerkedhettek meg a kerületi diákok a Ferencvárosi Pályaválasztási Börzén.