EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Budapest V.kerület XIV.kerület XV.kerület XVI.kerület XXI.kerület

Extrém sportok 80 fölött

A sporthoz soha nincs későn, így az extrém sportokhoz sem. Az Olajág Otthonok segítenek a különleges vágyak megvalósításában. A nyolcvanesztendős Zsuzsa néni, az Olajág Otthonok csepeli lakója szeptember végén, egy gyönyörű, verőfényes napon felöltötte a tandemugráshoz szükséges felszerelést, hogy találkozzon a Tandemteam szakemberével a Börgöndi repülőtéren. Az ugrás előtt csak várakozás, utána tiszta öröm, felhőtlen boldogság látszott az arcán. Mit vár a legjobban? Hát persze, hogy a következő ugrást! Az Európai Sporthét – #BeActive – alkalmából a törökbálinti és a csepeli Olajág Otthonban izgatott idősek és mozgásukban korlátozott idősek várták, hogy a számukra kidolgozott és felállított sportállomásokon teljesítsék a feladatokat. Dobás, gurítás, egyensúlyozás, halászat, kerékpározás, szeniortánc, torna, úszás, szellemi sportvetélkedő és még érzékenyítő állomás is várta őket a budapesti Roll Dance tánccsoport tagjainak irányításával.
Megalakult a csepeli otthon nordic walking klubja. A tagok, akiknek átlagéletkora 82 év, rendszeresen mozognak együtt, amire a többi Olajág Otthonban is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik. Az Olajág Otthonok hálózata nem csupán gyógytorna-, szeniortánc- vagy éppen táncos tornafoglalkozásokkal kötelezte el magát az időskori mozgás mellett, hanem az országos programokon is aktívan részt vesz. 

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.