EUR: 319,70 Ft
CHF: 280,15 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Budapest V.kerület XIV.kerület XV.kerület XVI.kerület XXI.kerület

Extrém sportok 80 fölött

A sporthoz soha nincs későn, így az extrém sportokhoz sem. Az Olajág Otthonok segítenek a különleges vágyak megvalósításában. A nyolcvanesztendős Zsuzsa néni, az Olajág Otthonok csepeli lakója szeptember végén, egy gyönyörű, verőfényes napon felöltötte a tandemugráshoz szükséges felszerelést, hogy találkozzon a Tandemteam szakemberével a Börgöndi repülőtéren. Az ugrás előtt csak várakozás, utána tiszta öröm, felhőtlen boldogság látszott az arcán. Mit vár a legjobban? Hát persze, hogy a következő ugrást! Az Európai Sporthét – #BeActive – alkalmából a törökbálinti és a csepeli Olajág Otthonban izgatott idősek és mozgásukban korlátozott idősek várták, hogy a számukra kidolgozott és felállított sportállomásokon teljesítsék a feladatokat. Dobás, gurítás, egyensúlyozás, halászat, kerékpározás, szeniortánc, torna, úszás, szellemi sportvetélkedő és még érzékenyítő állomás is várta őket a budapesti Roll Dance tánccsoport tagjainak irányításával.
Megalakult a csepeli otthon nordic walking klubja. A tagok, akiknek átlagéletkora 82 év, rendszeresen mozognak együtt, amire a többi Olajág Otthonban is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik. Az Olajág Otthonok hálózata nem csupán gyógytorna-, szeniortánc- vagy éppen táncos tornafoglalkozásokkal kötelezte el magát az időskori mozgás mellett, hanem az országos programokon is aktívan részt vesz. 

Kapcsolódó Cikkek

 • Ünnep könyvekkel

  Ünnep könyvekkel

  Könyvkereső játékkal nyitotta meg Belváros önkormányzata a Károlyi-kertben tavasztól őszig üzemelő közösségi könyvtárat.

 • Muse: Stadionrock-hangzást és szintetizátorokat ígérünk

  Muse: Stadionrock-hangzást és szintetizátorokat ígérünk

  Ötödször is Budapestre érkezik a világ egyik legjobb koncertzenekarának tartott brit trió, a Muse. Matt Bellamy és társai lemezbemutató turnéjukkal garantáltan elrepítenek minket a mozivászonról már jól ismert Ready Player One világába, ahol az új dalok mellett bizonyára olyan giga világslágerek is felcsendülnek majd, mint a Supermassive Black Hole vagy az Uprising.

 • A tavasz zamata

  A tavasz zamata

  Ahogy kisüt a nap, az ízlelőbimbóink is ébredezni kezdenek.