EUR: 322,35 Ft
CHF: 283,24 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Most először növekszik a gazdaság saját erőből

Az újkori magyar gazdaságtörténetben az elmúlt 6-7 éves időszak az első olyan, amikor “úgy tudunk növekedni, hogy nem hitelből tesszük, hanem saját erőből” – jelentette ki György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Magyar Hírlapnak adott interjúban, amely szerdán jelent meg.

Hangoztatta: a költségvetési hiány és a makrogazdasági stabilitás szilárd lábakon áll, és az ország külső pozíciói sem romlanak.


Mint mondta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium célja olyan környezetet teremteni, amely lehetővé teszi, hogy az ide érkező kutatás-fejlesztési, márkaépítési, disztribúciós és egyéb tevékenységek is a hazai gazdaságot erősítsék.

Az államtitkár a kormány egyik legfontosabb feladatának mondta a vállalkozások ötleteinek segítését, és úgy vélte, ha ezek tartósan itt tudják tartani tevékenységüket, akkor hozamot is termelnek majd.


György László beszélt arról, hogy a kormány nem a diplomások ellen van, amikor a szakmaszerzésre helyezi a hangsúlyt. “A célunk lehetőséghez segíteni a szakképzésben tanulókat, hogy a jég hátán is megéljenek, és később akár le is érettségizhessenek, továbbtanulhassanak” – jelentette ki.

A minisztériumban azon dolgoznak, hogy a magyar munkavállalók folyamatosan fejleszthessék képességeiket, hiszen ők a magyar hozzáadott érték növelésének zálogai – tette hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriásit megy a hazai GDP

  Óriásit megy a hazai GDP

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naptárhatással kiigazított adatai szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 5 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

 • Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Rejtett kamerás felvételen mesélte el egy kanadai dokumentumfilmesnek Ariel Ricker, az Olaszországban Soros pénzéből migránsokat simogató Advocates Abroad vezetője, hogyan tanítják meg hazudni és szerepet játszani az oda érkező migránsokat, akik az így szerzett tudással képesek átverni az EU határellenőrző rendszerét.

 • Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  A Nemzeti- Adó és Vámhivatal az ügyészség utasítására már Magyarországon is nyomozást rendelt el abban az ügyben, melynek a feljelentés szerint Staudt Gábor az egyik elkövetője.