2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Belföld

Ezerrel pörög a Soros-féle álhírgyártás

Egészen döbbenetes, hogy milyen profi módon működik a kormányellenes álhírgyártás Magyarországon. Legutóbb a minimálbérről hazudták, hogy “bezzeg Romániában is magasabb, mint a magyar”. Természetesen egy szó sem volt igaz ebből, a magyar minimálbér magasabb a románnál. De nem ez volt az egyetlen ordas hazugsága a többnyire Soros-párti álhírgyáraknak. A Lokál összegyűjtött néhányat.

Nagyot mentek az utóbbi időben az ellenzéki hazugsággyárak. Legutóbb azt kamuzták, hogy még Romániában is magasabb a minimálbér, mint Magyarországon. Az igazság persze egyáltalán nem érdekelte őket, ehelyett a “gazdasági szakportál” összekeverte a bruttó és a nettó érték fogalmát és a román bruttó összeget vetette össze a magyar nettóval. A kettő nagyon nem mindegy. Az Origo egy táblázatot is készített a gyengébbek kedvééért, ebből világosan kiderül, hogy Romániában nettó 80 800 forintnak megfelelő lej, Magyarországon pedig nettó 91 770 forint a minimálbér. Az is jól látszik, hogy Romániában az emelés után is kevesebb lesz a nettó minimálbér (88 500 forint), mint Magyarországon idén. Ráadásul a magyar minimálbér is emelkedni fog jövőre, ennek mértékéről még nincs döntés.


Jellemző a Soros-féle álhírgyártás döbbenetes mértékére, hogy miközben arról hazudoznak, hogy “Magyarországon megszűnt a sajtószabadság” és lassan már egyetlen független (valójában Soros-bérenc és kormányellenes) médium sem működik, mégis a minimálbéres álhírt összesen 19(!!!) online portál közölte. Köztük a 24.hu, a 444.hu, az Index, a HVG, vagy a 168 Óra.

Hatalmas botrány az LMP-s hazugságából


Legalább ekkora, ha nem nagyobb hazugság volt, amikor nemrég arról számoltak be az álhírgyárak, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Flóra egy katonai géppel utazott haza Ciprusról. Természetesen egy szó sem volt igaz a történetből, mindössze annyi történt, hogy az LMP-s Demeter Márta ordas hazugságát kritika nélkül továbbközölték az ellenzéki médiumok. Később kiderült, hogy egy Orbán L. nevű katonatiszt Flóra nevű lányáról van szó, akik mindössze névrokonai a miniszterelnöknek és a lányának és teljesen szabályszerűen történt az utazás.

Demeter Márta /Fotó: MTI – Kovács Attila

 

Demeter Márta egyébként azóta sem kért bocsánatot, de a botrány hatására vizsgálat indult az ellenzéki politikus ellen a Fidesz pedig ma feljelentette az LMP-st.

Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán, mielőtt benyújtotta a feljelentést az V. és XIII. kerületi ügyészségen, a Markó utcai épület előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, arra kérik a hatóságot, indítson nyomozást. A kormánypárti politikus emlékeztetett arra, hogy Demeter Márta, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke szeptember 19-én iratbetekintésen járt a kecskeméti katonai légibázison, majd nem sokkal később “olcsó politikai haszonszerzés céljából ártatlanokat vádolt meg és hamis hírbe hozott”.

Böröcz László azt mondta, Demeter Márta olyan katonai adatokat hozott nyilvánosságra, melyek az ENSZ ciprusi missziójáról szólnak, és amelyek honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekekből 30 évig nem nyilvánosak. Hozzátette: ezt a képviselőnek tudnia kellett, erről az iratbetekintésen is tájékoztatták.

Hónapokig szajkózták a hazugságot

Egy korábbi eset is bizonyította, hogy a magukat függetlennek és objektívnek kikiáltó ócska, balliberális megmondóembereknek semmi sem drága, ha a kormány lejáratásáról van szó. Még arra is képesek voltak, hogy kilenc hónapon keresztül foglalkozzanak egy olyan álhírrel, miszerint a kormány az önkormányzatiság felszámolását tervezi a 2018-as parlamenti választás után. Természetesen ebből sem volt egy hang sem igaz.

Orbán a kedvencük

Az ellenzéki hazugság gyárakra egyébként jellemző, hogy elvakultan gyűlölik a miniszterelnököt, így ha róla hazudhatnak egy ordasat, akkor szinte egymással is versenyeznek. Azt állították, hogy egyedül Orbán Viktor nem támogatja az Európai Néppárt nemzeti vezetői közül, hogy Manfred Weber legyen az Európai Bizottság következő elnöke. A valóság ezzel szemben az, hogy Orbán Viktor egyértelműen Webert támogatja a finn Alexander Stubbal szemben. Ez a hazugság is úgy szaladt át csont nélkül az összes álfüggetlen hírportálon, mint ahogyan az a korábbi példák esetében is történt.

MTI/Máthé Zoltán

Egy másik esetben a Soros-féle 444.hu azt írta Orbán Viktor kezdeményezésére nem adtak ki közös nyilatkozatot a V4-ek a Japánnal folytatott csúcstalálkozót követően. Ezzel szemben a miniszterelnök ott sem volt a találkozó azon részén, ahol erről döntöttek. A közös nyilatkozat elmaradását egyébként Andrej Babis cseh miniszterelnök vetette fel.

Vádemelés az újságíró ellen

A fentiek után az sem meglepő, hogy ma kiderült, vádat emelt Dezső András, az Index.hu újságírója ellen az ügyészség, mert a svédországi migrációs helyzetről a választási kampányban beszámoló Natalie Contessa af Sandebergről olyan adatokat hozott nyilvánosságra, amelyek egyrészről törvényi védelem alá esnek, másrészről jelentős érdeksérelmet okozott a svéd nőnek.

Ismert, Sandeberg volt az, aki korábban az M1 tévécsatornának adott interjújában beszámolt a migránsok tömeges inváziója miatt kialakult tarthatatlan svédországi állapotokról, és a svéd hatóságok képmutató hozzáállásáról. Ez nem igazán nyerte el az Index nevű magyar portál a tetszését, és olyan lejáratást indított Sandeberg ellen, hogy az párját ritkította – írta az Origo.

Kapcsolódó Cikkek