2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb Érd

Falakon a nyár képei

Egymás után számolunk be mostanában a város különféle kulturális szervezeteinek évadnyitó rendezvényeiről – ebbe a sorba illeszkedik az a képzőművészeti bemutató is, amely a Czabai-kert őstölgyesének fáit, madarait, virágait mutatja be.

A bemutatott képek, kerámiák a nyári alkotótáborban születtek, így nem csoda, hogy az alkotásokat nézegetve a megnyitó látogatóinak, köztük jó néhány kiállítónak sorra előtűntek a nyári emlékei: a baráti összejövetelek, beszélgetések, közös munkák.


A bemutatott képek, kerámiák a nyári alkotótáborban születtek

Ezt a hangulatot erősítették a megnyitó szereplői, többek között az IRKA – Irodalomkedvelők Klubja – tagjai: Vincze Jutka és Tarnócziné Barabás Irén a Czabai-kerthez kapcsolódó műveit adta elő. Hangos sikert aratott gitárjátékával az érdi Vörösmarty Gimnázium és a Lukin László Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, Vetési Gergő.

Sikert aratott gitárjátékával az érdi gimnazista, Vetési Gergő

A KÉK, a Képzőművészek Érdi Közössége vezetője, Révész Gábor ezt követően színpadra hívta a kiállítókat: magukról, alkotásaikról, terveikről beszéltek.


A színpadra hívott kiállítók magukról, alkotásaikról, terveikről beszéltek.
Fotók: Daróci Lajosné

Somfai István, az immár 23 éves Poly-Art Alapítvány elnöke az alkotótáborok hagyományait elevenítette fel. Egyebek mellett elmondta, hogy már az alapítvány létrehozásának évében, 1995-ben rendeztek alkotótábort, de akkor ennek még a Habilitációs Központ épülete és kertje adott otthont, aztán Pál Éva kertje volt a helyszín, a Czabai-kertben pedig csak három éve rendezik az alkotótáborokat. Somfai István hangsúlyozta, hogy ezek a rendezvények nemcsak azért fontosak, mert megfelelő körülményeket teremtenek az alkotáshoz, hanem azért is, mert kiváló közösségépítő lehetőséget kínálnak. Megemlítette: megtiszteltetés volt a tábor 13 alkotója számára, hogy a város három elismert képzőművésze, Eőry Emil, Karsch Manfred és Homolya Gábor is meglátogatta őket.

Az október huszadikáig megtekinthető kiállítás gazdája a Poly-Art Alapítvány képzőművészeti tagozata, a KÉK.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.