EUR: 332,36 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Érd

Falakon a nyár képei

Egymás után számolunk be mostanában a város különféle kulturális szervezeteinek évadnyitó rendezvényeiről – ebbe a sorba illeszkedik az a képzőművészeti bemutató is, amely a Czabai-kert őstölgyesének fáit, madarait, virágait mutatja be.

A bemutatott képek, kerámiák a nyári alkotótáborban születtek, így nem csoda, hogy az alkotásokat nézegetve a megnyitó látogatóinak, köztük jó néhány kiállítónak sorra előtűntek a nyári emlékei: a baráti összejövetelek, beszélgetések, közös munkák.


A bemutatott képek, kerámiák a nyári alkotótáborban születtek

Ezt a hangulatot erősítették a megnyitó szereplői, többek között az IRKA – Irodalomkedvelők Klubja – tagjai: Vincze Jutka és Tarnócziné Barabás Irén a Czabai-kerthez kapcsolódó műveit adta elő. Hangos sikert aratott gitárjátékával az érdi Vörösmarty Gimnázium és a Lukin László Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, Vetési Gergő.

Sikert aratott gitárjátékával az érdi gimnazista, Vetési Gergő

A KÉK, a Képzőművészek Érdi Közössége vezetője, Révész Gábor ezt követően színpadra hívta a kiállítókat: magukról, alkotásaikról, terveikről beszéltek.


A színpadra hívott kiállítók magukról, alkotásaikról, terveikről beszéltek.
Fotók: Daróci Lajosné

Somfai István, az immár 23 éves Poly-Art Alapítvány elnöke az alkotótáborok hagyományait elevenítette fel. Egyebek mellett elmondta, hogy már az alapítvány létrehozásának évében, 1995-ben rendeztek alkotótábort, de akkor ennek még a Habilitációs Központ épülete és kertje adott otthont, aztán Pál Éva kertje volt a helyszín, a Czabai-kertben pedig csak három éve rendezik az alkotótáborokat. Somfai István hangsúlyozta, hogy ezek a rendezvények nemcsak azért fontosak, mert megfelelő körülményeket teremtenek az alkotáshoz, hanem azért is, mert kiváló közösségépítő lehetőséget kínálnak. Megemlítette: megtiszteltetés volt a tábor 13 alkotója számára, hogy a város három elismert képzőművésze, Eőry Emil, Karsch Manfred és Homolya Gábor is meglátogatta őket.

Az október huszadikáig megtekinthető kiállítás gazdája a Poly-Art Alapítvány képzőművészeti tagozata, a KÉK.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.