2020. április 05., vasárnap
Vince

Belföld

Fegyházba megy a diszkópápa

Hét évre ítélte V. Lászlót, a budapesti éjszaka egykori császárát a Fővárosi Ítélőtábla, mert 33 bűntársával folyamatos kettős könyvelést alkalmazva irányították cégbirodalmukat, amivel milliárdokat csaltak el adóterheikből. V. Lászlótól 330 millió forintnyi vagyont koboznak el az ítélet szerint.

Ahogyan Al Capone, úgy V. László is adócsalásért kerül először jogerősen rács mögé. Az egykori diszkópápa ellen ugyan még folyik egy eljárás magas rangú rendőri vezetők megvesztegetése miatt, de a bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett költségvetési csalás vádjában a Fővárosi Ítélőtábla tegnap már bűnösnek mondta ki. Így a jelenleg lakhelyelhagyási tilalommal sújtott V. László ezúttal fegyházba kerül.


Az ügy tárgyalássorozata során kiderült, hogy rendőri vezetők megvesztegetésének gyanúja miatt V. László ellen titkosszolgálati eszközökkel nyomoztak a hatóságok, ennek során jutott tudomásukra, hogy az üzletember tucatnál is több vendéglátóhelyén a banda folyamatosan eltitkolta a bevételeket.

A másodfokú ítélet indoklása során arra is fény derült, hogy volt, amikor a bűnszervezet vezetője, V. László személyesen tartott eligazítást üzletvezetőinek arról, hogyan kezeljék a pénztárgépeket. Ráadásul ügyintézője, T. József járta végig a szórakozóhelyeket azzal a listával, amelyen feltüntették, melyik helyen, mekkora összeget kell beütni a pénztárgépbe. A szervezet „teljhatalmú pénztárosa” D. Róbertné volt, aki bármilyen, a bűnszervezet rendelkezésére álló érték felett rendelkezhetett.


Az ítéletben összesen 33 vádlott sorsáról rendelkezett a bíróság. Tucatnál többen kaptak letöltendő, 1–5 év közötti szabadságvesztést, többeket pedig közérdekű munkára ítélt a másodfokú bíróság.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek