EUR: 333,65 Ft
CHF: 303,92 Ft
2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Nagykanizsa

Fél évszázad emlékei

Iskolatörténeti kiállítással és gálaműsorral ünnepelték a Kőrösi Csoma Sándor – ma már Kőrösi-Péterfy – Általános Iskola alapításának 50. évfordulóját. A szülinapra a korábbi pedagógusokat is meghívták, és a HSMK közönségét a mostani diákok varázsolták el műsorukkal. Az intézményt 1968-ban alapították, és ahogyan a 21 éven át itt tanító Magyar Ferenc tankerületi igazgató kiemelte, az egész keleti városrész a magáénak érezte, az iskola a helyiek kohéziójának egyik szimbóluma volt és maradt.

Fotó: Gergely Szilárd

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.