EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Belföld

Feljelentés a Jobbik gyanús pénzügyei miatt

Feljelentette pártját a Legfőbb Ügyészségen Szabó Balázs, a Jobbik volt szekszárdi alapszervezeti elnöke, mert szerinte csak az ő körzetükben mintegy 8-10 millió forintot fizettetett be a tagokkal a pártkasszába – gyanús körülmények között – a Jobbik elnöksége. A Magyar Időknek a párt több regionális igazgatója is hasonló esetekről számolt be.

Szabó Balázs állítja: az ő körzetükből 8-10 millió forint vándorolt vissza a pártkasszába /Fotó: Tv2

Hamarosan választ kaphat a közvélemény arra a kérdésre, hogyan pénzelte Simicska Lajos a választási kampányban megvásárolt Jobbikot, mert a párt egykori szekszárdi elnöke, Szabó Balázs csalás gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a párt körüli gyanús pénzmozgások miatt. A volt jobbikos több tanút is megnevezett feljelentésében, akik – szerinte – még a héten névvel vállalják állításaikat.


Szabó Balázs korábban arról számolt be, hogy a Jobbik Fő utcai központjából többen is nagyobb összeget kaptak, hogy azt sima postai befizetéssel juttassák vissza a pártkasszába. A pártszakadás során megvilágosodott szekszárdi jobbikos állítja: csak az ő régiójukból 8-10 millió forintnyi „kamuadakozás” történt, azt is bevallotta, hogy ő maga 350 ezer forintot kapott és fizetett be erre a célra.

Ugyanakkor a Magyar Időknek a Jobbik több regionális igazgatója is megerősítette, hogy a párt ezzel a módszerrel legalizált gyanús eredetű, feltehetően Simicska Lajoshoz köthető összegeket. Ha a párt mind a kilenc regionális igazgatója hasonló nagyságrendben kapott ezekből a pénzekből, akkor szinte össze is áll az a 100 millió forint, amelyet a Jobbik „közadakozásból” fordított a kampányára.


Mint ismeretes, a választási bukta után, májusban Toroczkai László, nemrég pedig Volner János fordult szembe a pártvezetéssel. Toroczkai azóta az első körben távozókkal (Dúró Dóra, Novák Előd stb.) megalapította a Mi Hazánk Mozgalmat. Volnert először csak a frakcióból zárták ki (a párttagságáról lapzártánk után döntöttek), mert szóvá tette a Jobbik Soros Györgyhöz és a baloldalhoz történő közeledését.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek