2019. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Belföld

Feljelenti pártját a kiugrott jobbikos

Kiteregette pártja szennyesét a Jobbik volt szekszárdi elnöke. Szabó Balázs szerint Simicska Lajos pénzelte a Jobbikot. A támogatást Szabó Gábor pártigazgató osztotta ki a párt vezetői közt, és az ő segítségükkel juttatták vissza azt adományként a pártkasszába. A módszer a szakértő szerint felveti a pénzmosás gyanúját.

Feljelentést tesz a Legfőbb Ügyészségen Szabó Balázs, a Jobbik volt szekszárdi elnöke, aki azért távozott a pártból, mert szembekerült a balra tolódó sorosista vezetéssel. Szabó a TV2-nek mesélte el, hogyan trükközött pártja a kampány során a Simicska Lajos oligarchától kapott pénzekkel.


Fotó: TV2

Szabó Balázs szerint a választási kampány során Szabó Gábor pártigazgató a neki közvetlenül a „keze alatt dolgozó” kilenc jobbikos regionális igazgatónak adta át apránként a Simicskától kapott összegeket. Ezután a párttagság, illetve az ő barátaikon keresztül postai befizetéssel kerültek támogatás formájában a párt kasszájába. Szabó már korábban is arról beszélt, hogy „Lajostól kapott rántott húst rejtett Szaszi (Szabó Gábor – a szerk.) nejlonzacskója”.

– Egy ilyen ügylet az adomány átadásának módja alapján felvetheti akár a pénzmosás gyanúját is – szögezte le lapunknak ifj. Lomnici Zoltán jogász. A szakember szerint ez azért is érdekes, mert Simicska Lajos akár magánszemélyként is támogathatta volna a pártot nagyobb összeggel, csak akkor kiderült volna a személye, mert akkor fel kell tüntetni a beszámolókban az adományozó nevét. Lomnici leszögezte azt is, hogy egy párt nem fogadhat el névtelen adományt.


Budapest, 2017. június 10.
Szabó Gábor, az országos választmány elnöke a Jobbik 16. országos kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2017. június 10-én Fotó: MTI

 

 

Mint ismert a múlt héten a második pártszakadáson is túlesett a Jobbik, miután Volner János alelnök belső levélben kritizálta a párt balra tolódó és Soros György embereivel barátkozó vezetését. Volnert kizárták a frakcióból, két képviselőtársa pedig kilépett. Volner szerint a Jobbik támogatói között több Soros-hálózathoz köthető személy is van. Korábban Toroczkai László ásotthalmi polgármester távozása után már bekövetkezett egy pártszakadás.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • “Gyurcsányné” és pártja eddig sem a magyar embereket képviselte Brüsszelben

    “Gyurcsányné” és pártja eddig sem a magyar embereket képviselte Brüsszelben

    “Gyurcsányné” és pártja eddig sem a magyar embereket képviselte Brüsszelben – így reagált a nagyobbik kormánypárt csütörtökön az MTI-nek arra, hogy a Demokratikus Koalíció leadta az EP-választásra összegyűjtött ajánlásait, mintegy 53 ezret a Nemzeti Választási Irodának. Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője a leadás után tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a sajtóhírek alapján ők adták le a legtöbb ajánlást, így a Demokratikus Koalíció a pártok közül “talán a legerősebb legitimációjú listát állította”.

  • Orbán Viktor a a Karmelita kolostorban tárgyalt – Fotó!

    Orbán Viktor a a Karmelita kolostorban tárgyalt – Fotó!

    Mint arról korábban beszámoltunk, a migráció veszélyeiről, a gazdasági kapcsolatokról és a keresztény értékek védelméről is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Eduardo Bolsonaro, a brazil képviselőház külügyi és védelmi bizottsága elnökének tárgyalásán csütörtökön, a Karmelita kolostorban.