2018. november 16., péntek
Ödön

Belföld

Felmentették a nyíregyházi repülőgép-oktatót

Felmentette a Nyíregyházi Járásbíróság csütörtökön, nem jogerősen azt a repülőgép-oktatót, akinek a tanítványa vitorlázógépével lezuhant és meghalt tavaly májusban Nyíregyházán – közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Sörös László elmondta, a vádlottat a légi közlekedés halált okozó gondatlan veszélyeztetésének vétségével vádolta az ügyészség, de bíróság végül nem találta őt bűnösnek.


Az ügyészségi vádirat szerint 2017. május 20-án a repülőgép-oktató úgy engedélyezte növendékpilótájának – többszöri sikertelen repülést követően – az ismételt felszállást, hogy a tanítványa nem volt megfelelően felkészítve a veszélyes helyzetek elkerülésére, illetve a vádlott nem figyelte folyamatosan a repülését. A sértett a vitorlázó repülőgéppel lezuhant és meghalt.

A bíróság által megállapított tényállás szerint az eljárás során nem nyert bizonyítást, hogy a vádlott bármilyen szabályszegést követett volna el – ismertette Sörös László.

Kapcsolódó Cikkek

  • Több „Gruevszki-ügy” fut Európában

    Több „Gruevszki-ügy” fut Európában

    Nyugat-európai lapok támadják hazánkat Nikola Gruevszki volt Macedón kormányfő magyarországi tartózkodása miatt, miközben Belgiumban pihen Carles Puigdemont, a lázadás és hűtlen kezelés miatt körözött katalán elnök, Francaiország ad búvóhelyet Sebastien Avajon kokaincsempészetért elítélt benine-i elnökjelöltnek, míg Németországban több mint ezer török diplomata kért menedéket.

  • Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek (V4), amely 2019 második felében kezdi meg működését – nyilatkozta a közmédiának Benkő Tibor a V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) védelmi minisztereinek csütörtöki szlovákiai biztonságpolitikai tanácskozását követően.