EUR: 332,36 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Veszprém

Felszámolják a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket

A felhalmozódott szelektív hulladékot mostantól a házhoz menő rendszerrel szállítja el a VHK Nonprofit Kft. A részletekről Hegedűs Barbara, a városrész önkormányzati képviselője számolt be múlt szerdán a Dózsavárosi Tanács hagyományos őszi gyűlésén.

Dózsavárosból is eltűnnek a szeletkív szigetek (illusztráció: Bertalan Melinda)

Hegedűs Barbara elmondta, az elmúlt években folyamatosan felmerülő probléma volt, hogy a szelektív hulladékgyűjtő udvarokon olyan hulladékot is elhelyeztek, ami nem oda való volt. A tarthatatlan helyzet megoldására a VHK Nonprofit Kft. úgy döntött, lépésről lépésre felszámolja a szelektív szigeteket a Dózsaváros, illetve Csererdő és Jutaspuszta családi házas körzeteiben, és csak a sokkal sikeresebb házhoz menő rendszer marad meg.


– Ezzel a lépéssel a cég sokkal jobb minőségű hulladékhoz jut, ami többletforrást is biztosít számukra – tette hozzá a képviselő.

Hegedűs Barbara, a városrész képviselője számolt be a Dózsavárosi Tanács üléséről (fotó: Domján Attila, archív)

Az átállás első üteme szeptember 1-jével már le is zajlott, az eddigi tapasztalatokat, javaslatokat pedig a Dózsavárosi Tanács tagjai Horváth Zoltánnal, a VHK ügyvezető igazgatójával is megvitatták szerdán. Kérdésként merült fel például, hogy mi a teendő akkor, ha többlethulladék halmozódik fel. Az ügyvezető elmondta, ebben az esetben a lakók elhelyezhetik a szelektív hulladékot egy másik zsákba csomagolva a tárolók mellett, amit aztán az éppen aktuális havi házhoz menő szállítás idején ugyanúgy elvisznek a cég munkatársai.

Az átállás egyébként nem csak a Dózsavárost érinti, októberben és novemberben Veszprém többi területén is – a társasházak környezetének kivételével – megszüntetik a szelektív szigeteket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.