2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb Veszprém

Felszámolják a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket

A felhalmozódott szelektív hulladékot mostantól a házhoz menő rendszerrel szállítja el a VHK Nonprofit Kft. A részletekről Hegedűs Barbara, a városrész önkormányzati képviselője számolt be múlt szerdán a Dózsavárosi Tanács hagyományos őszi gyűlésén.

Dózsavárosból is eltűnnek a szeletkív szigetek (illusztráció: Bertalan Melinda)

Hegedűs Barbara elmondta, az elmúlt években folyamatosan felmerülő probléma volt, hogy a szelektív hulladékgyűjtő udvarokon olyan hulladékot is elhelyeztek, ami nem oda való volt. A tarthatatlan helyzet megoldására a VHK Nonprofit Kft. úgy döntött, lépésről lépésre felszámolja a szelektív szigeteket a Dózsaváros, illetve Csererdő és Jutaspuszta családi házas körzeteiben, és csak a sokkal sikeresebb házhoz menő rendszer marad meg.


– Ezzel a lépéssel a cég sokkal jobb minőségű hulladékhoz jut, ami többletforrást is biztosít számukra – tette hozzá a képviselő.

Hegedűs Barbara, a városrész képviselője számolt be a Dózsavárosi Tanács üléséről (fotó: Domján Attila, archív)

Az átállás első üteme szeptember 1-jével már le is zajlott, az eddigi tapasztalatokat, javaslatokat pedig a Dózsavárosi Tanács tagjai Horváth Zoltánnal, a VHK ügyvezető igazgatójával is megvitatták szerdán. Kérdésként merült fel például, hogy mi a teendő akkor, ha többlethulladék halmozódik fel. Az ügyvezető elmondta, ebben az esetben a lakók elhelyezhetik a szelektív hulladékot egy másik zsákba csomagolva a tárolók mellett, amit aztán az éppen aktuális havi házhoz menő szállítás idején ugyanúgy elvisznek a cég munkatársai.

Az átállás egyébként nem csak a Dózsavárost érinti, októberben és novemberben Veszprém többi területén is – a társasházak környezetének kivételével – megszüntetik a szelektív szigeteket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.