2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Kecskemét

Fémbe öntött csodák gyári környezetben

Idén nem nyáron, hanem ősszel rendezték meg a XV. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpózium nemzetközi alkotótábort. A művészek igazi gyári környezetben próbálhatták ki magukat, ismerkedhettek meg új anyagokkal és akár más művészeti ágak képviselőivel is.

Tizenötödik alkalommal találkoztak a szobrászat speciális területének művelői a KÉSZ Csoport kecskeméti acélszerkezet-gyártó bázisán. A vas, az acél sokféle formája, az izzó plazma, a lézervágóval precízen kivágott alkatrészek, a hegesztés különböző módozatai, a programvezérelt CNC gépek vagy éppen a szemcseszóró tisztító ereje a művészek lehetőségeit megsokszorozza. Az elmúlt években a Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpózium alkotóműhelye – a fémszobrászat továbbfejlesztése mellett – tudatosan nyitott a képzőművészet többi ága felé. Több festőművész, grafikus, fotós és festő használta ki az alkalmat, hogy a képalkotás terén is kiváló műveket alkosson. A művészek igazi gyári környezetben próbálhatták ki magukat, ismerkedhettek meg új anyagokkal, számukra nehezen elérhető technikákkal és eszközökkel.


A kiállított acélszoborról azt is megtudhattuk, hogy milyen technikával, eszközökkel készült

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.