2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Kecskemét

Fémbe öntött csodák gyári környezetben

Idén nem nyáron, hanem ősszel rendezték meg a XV. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpózium nemzetközi alkotótábort. A művészek igazi gyári környezetben próbálhatták ki magukat, ismerkedhettek meg új anyagokkal és akár más művészeti ágak képviselőivel is.

Tizenötödik alkalommal találkoztak a szobrászat speciális területének művelői a KÉSZ Csoport kecskeméti acélszerkezet-gyártó bázisán. A vas, az acél sokféle formája, az izzó plazma, a lézervágóval precízen kivágott alkatrészek, a hegesztés különböző módozatai, a programvezérelt CNC gépek vagy éppen a szemcseszóró tisztító ereje a művészek lehetőségeit megsokszorozza. Az elmúlt években a Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpózium alkotóműhelye – a fémszobrászat továbbfejlesztése mellett – tudatosan nyitott a képzőművészet többi ága felé. Több festőművész, grafikus, fotós és festő használta ki az alkalmat, hogy a képalkotás terén is kiváló műveket alkosson. A művészek igazi gyári környezetben próbálhatták ki magukat, ismerkedhettek meg új anyagokkal, számukra nehezen elérhető technikákkal és eszközökkel.


A kiállított acélszoborról azt is megtudhattuk, hogy milyen technikával, eszközökkel készült

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.