2020. április 07., kedd
Herman

Egyéb Kecskemét

Fémbe öntött csodák gyári környezetben

Idén nem nyáron, hanem ősszel rendezték meg a XV. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpózium nemzetközi alkotótábort. A művészek igazi gyári környezetben próbálhatták ki magukat, ismerkedhettek meg új anyagokkal és akár más művészeti ágak képviselőivel is.

Tizenötödik alkalommal találkoztak a szobrászat speciális területének művelői a KÉSZ Csoport kecskeméti acélszerkezet-gyártó bázisán. A vas, az acél sokféle formája, az izzó plazma, a lézervágóval precízen kivágott alkatrészek, a hegesztés különböző módozatai, a programvezérelt CNC gépek vagy éppen a szemcseszóró tisztító ereje a művészek lehetőségeit megsokszorozza. Az elmúlt években a Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpózium alkotóműhelye – a fémszobrászat továbbfejlesztése mellett – tudatosan nyitott a képzőművészet többi ága felé. Több festőművész, grafikus, fotós és festő használta ki az alkalmat, hogy a képalkotás terén is kiváló műveket alkosson. A művészek igazi gyári környezetben próbálhatták ki magukat, ismerkedhettek meg új anyagokkal, számukra nehezen elérhető technikákkal és eszközökkel.


A kiállított acélszoborról azt is megtudhattuk, hogy milyen technikával, eszközökkel készült

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.