2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Kecskemét

Fémbe öntött csodák gyári környezetben

Idén nem nyáron, hanem ősszel rendezték meg a XV. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpózium nemzetközi alkotótábort. A művészek igazi gyári környezetben próbálhatták ki magukat, ismerkedhettek meg új anyagokkal és akár más művészeti ágak képviselőivel is.

Tizenötödik alkalommal találkoztak a szobrászat speciális területének művelői a KÉSZ Csoport kecskeméti acélszerkezet-gyártó bázisán. A vas, az acél sokféle formája, az izzó plazma, a lézervágóval precízen kivágott alkatrészek, a hegesztés különböző módozatai, a programvezérelt CNC gépek vagy éppen a szemcseszóró tisztító ereje a művészek lehetőségeit megsokszorozza. Az elmúlt években a Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpózium alkotóműhelye – a fémszobrászat továbbfejlesztése mellett – tudatosan nyitott a képzőművészet többi ága felé. Több festőművész, grafikus, fotós és festő használta ki az alkalmat, hogy a képalkotás terén is kiváló műveket alkosson. A művészek igazi gyári környezetben próbálhatták ki magukat, ismerkedhettek meg új anyagokkal, számukra nehezen elérhető technikákkal és eszközökkel.


A kiállított acélszoborról azt is megtudhattuk, hogy milyen technikával, eszközökkel készült

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.