2020. március 31., kedd
Árpád

Sport

Férfiasan helytállt a MOL Vidi a Stamford Bridge-en

Helytáll a MOL Vidi FC együttese a Chelsea otthonában a labdarúgó Európa Liga második fordulójában. A rengeteg angol helyzet ellenére a székesfehérvári együttes mindössze 1-0-ra kapott ki. A mérkőzést követően a főszereplők büszkén nyilatkoztak.

Bár a Chelsea érezhetően már a meccs elején el akarta dönteni a három pont sorsát, a MOL Vidi FC nem adta könnyen magát. Olyannyira nem, hogy az első és egyben végső gólra a 70. percig kellett várni: Willian fejjel megcsúsztatott egy előreívelést, amelyet a spanyol Álvaro Morata bombázott az ötösről a keresztléc alá. A Vidi a mérkőzésen bebizonyította, hogy van keresnivalója az európai kupaporondon, fegyelmezett védekezést produkált és ziccereket is kialakított, igaz még van hova fejlődni a befejezések tekintetében.


MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Marko Nikolics, a fehérváriak vezetőedzője is felhívta a figyelmet a helyzetkihasználásra a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

– Vegyes érzések kavarognak bennem. Tegnap a sajtótájékoztatón igyekeztem bemutatni a csapatomat és azt mondtam, hogy harcosok vagyunk, akik éles meccset jöttek játszani, akkor is, ha nagyon tiszteljük a Chelsea-t. Azt is mondtam, hogy a hazaiak jelenleg benne vannak a világ tíz legjobb csapatában, ezt pedig most is tartom. Azért jöttünk, hogy hatást gyakoroljunk mindenkire, ez végül sikerült, de több nem, azaz pontot nem szereztünk. A játékosok egy nagyon jó meccset játszottak, érdekes mérkőzést láthattak a helyszínen a nézők. De egyszerűen túl sok helyzetet hagytunk ki, ez idegenben a Chelsea ellen nem fér bele, így ők megnyerhették a meccset. Gratulálok mindenkinek, aki pályára lépett és külön gratulálok a szurkolóinknak, nagyon büszke vagyok arra, hogy milyen szurkolást nyújtottak. Hasonlót várok tőlük a vasárnapi bajnokin is – idézi a vidi.hu Nikolics szavait.


Juhász Roland és Loic Nego a szurkolók biztatását emelte ki a mérkőzés utáni nyilatkozatokban.

– A mi szemszögünkből az volt a cél, hogy megvalósítsuk, amit elterveztünk. Tisztában voltunk azzal, hogy a védekezésről szól majd minden, de azért akadtak lehetőségeink. Európában még inkább felértékelődik, hogyan használja ki egy csapat a helyzeteit. A szurkolók előtt le a kalappal, nekik külön köszönöm, hogy ennyien itt voltak – fogalmazott a Sport Tv kamerája előtt a 35 éves védő.

EPA/WILL OLIVER

 

– A mai teljesítményünkre büszkék lehetünk, megleptük a Chelsea-t, de a gól hiányzott… Voltak lehetőségeink, de csak az ellenfél rúgott gólt. Előzetesen természetesen a hazaiak voltak az esélyesek, de büszkék lehetünk a mai produkciónkra. Volt egy nagy helyzetem, bosszús vagyok, hogy elhibáztam. A szurkolók biztatását nagyon köszönjük, remélem, követnek minket a további mérkőzésekre is – mondta a francia.

A hazaiak menedzsere, Maurizio Sarri arról beszélt a meccs utáni sajtótájékoztatón, hogy meglepődött a Vidi veszélyes kontráin.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

– Nagyon boldog vagyok, hogy Morata betalált. Fontos volt, hogy jó meccse legyen, szerintem ez sikerült. Bízom benne, hogy önbizalmat fog meríteni a mai teljesítményéből. Jobban játszott, mint az elmúlt időszakban, erre építeni tud majd. A Vidi játékosai szervezettek voltak, meglepett, hogy veszélyesek voltak az ellentámadásokból. Nagyon kemény meccs volt, az első félidőben több lehetőségünk is adódott a gólszerzésre, de nem éltünk vele. A második játékrész még nehezebben alakult, ám a legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot. Két vagy három lehetőséget engedtünk az ellenfelünknek, jobban kell figyelnünk arra, hogy elkerüljük az ilyen kontrákat – idézi az olasz szakembert a chelseafc.com

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

Pedro is a Vidit dicsérte.

– Ez a három pont nagyon fontos számunkra, hiszen így továbbra is vezetjük a csoportunkat, és amúgy is mindig jó érzés nyerni. A Vidi jó csapat volt, szervezetten futballoztak és helyzeteket alakítottak ki. Az Európa Ligában mindig nehéz nyerni – vélekedett a spanyol támadó

A székesfehérvári együttes legközelebb október 25-én Szalonikiben lép pályára a PAOK ellen.

 

A BATE komoly verésbe szaladt bele

A csoport másik találkozóját a BATE Boriszov fogadta hazai pályán a görög PAOK együttesét. A meccs hamar eldőlt, hiszen a vendégek már a 17. percben 3-0-ra vezetettek. A végeredmény 4-1 lett a görögöknek. Ami a csoport tabelláját illeti: a Chelsea százszázalékosan vezet, az angolokat három-három ponttal a PAOK és a BATE követi, a Vidi pedig még nem szerzett pontot.

Kapcsolódó Cikkek