2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Fidesz: Az LMP falaz a vele szövetséges Gémesinek

Az LMP falaz a vele szövetséges Gémesinek, a szemétügy felelősének – reagált a Fidesz közleményében az ellenzéki (LMP, MSZP, DK) nyilatkozatokra

Ahogy az az ellenzéki nyilatkozatokból is látszik, pusztán politikai oka van a szemétszállítás körül kialakult helyzetnek. Az LMP falaz a vele szövetséges Gémesi Györgynek, aki felelős az egész szeméthelyzetért. Az ellenzéki politikus irányítása alatt áll ugyanis a Zöld Híd Kft. Nem véletlen, hogy ők az egyetlen cég az országban, amely nem hajtja végre a szemétszállítást. – írja a Fidesz közleményében.


A kormány és a katasztrófavédelem közbelépésének köszönhetően a szemétszállítás a 116 nógrádi és Pest megyei településen megoldódik, Budapestet pedig egyáltalán nem érinti. A hulladékszállítás átalakításának köszönhetően megszűnt az, hogy külföldi cégek extraprofitot tesznek zsebre a szemétszállítással. Ma már önkormányzati tulajdonban lévő cégek végezhetik a szemétszállítást, amelyek képesek megvédeni a rezsicsökkentés eredményeit, és működésükhöz a kormány minden szükséges forrást biztosít. – áll a Fidesz közleményében.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek (V4), amely 2019 második felében kezdi meg működését – nyilatkozta a közmédiának Benkő Tibor a V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) védelmi minisztereinek csütörtöki szlovákiai biztonságpolitikai tanácskozását követően.

  • Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Az elsőrendű vádlottat 4 év, a másodrendű vádlottat 2 év 10 hónap börtönre ítélte csütörtökön a másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék, mert 2011-ben csaknem másfélezer cégtől csaltak ki összesen több mint 40 millió forintot internetes telefonkönyv, illetve nyomtatott és CD formátumú kiadványok készítésére.