2020. április 04., szombat
Izidor

Sport

Firmino: Azt hittem megvakulok – Videó!

Először beszélt horror sérüléséről Firmino, az angol élvonalbeli Liverpool szélsője. Elmondása szerint a Tottenham ellen bajnoki mérkőzés után felmerült benne, hogy megvakul az egyik szemére.

Roberto Firmino egy hónappal ezelőtt  szemsérülést szenvedett a Tottenham elleni 2-1-es Liverpool sikerrel végződő Premier League bajnoki mérkőzésen. A balszerencsés mozdulat okozója Jan Vertonghen volt, aki bal kezével kapott bele a liverpooli játékos bal szemébe egy labdaszerzési kísérlet közben. Szerencsére Firmino nem szenvedett maradandó sérülést, de elmondása szerint felmerült benne, hogy elveszíti szeme világát.


– Féltem, hogy megvakulok az egyik szememre. Hála Istennek, hogy nem lettek komoly következmények és a szemem napról napra javult. Meg voltam rémülve, de miután az orvosok gyógyszert adtak a fájdalom egyik pillanatról a másikra szűnni kezdett. Amikor az incidens történt minden homályos volt és a bal szememmel egyáltalán nem láttam. Most már sokkal jobb, még egy kicsit piros a szemem, de hamarosan az is el fog múlni – mondta a 26 éves brazil a Sky Sports-nak.

A sérülést követően lecserélte őt Jürgen Klopp és legközelebb a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája meccsen lépett pályára. Emlékezetes ő szerezte a Liverpool győztes gólját a 3-2-vel végződő összecsapáson. Ennek ellenére még nem találta meg góllövő formáját hét mérkőzésen csak kétszer volt eredményes a Premier League-ben.


Bár még mindig nem gyógyult meg száz százalékoson a szeme a játékát viszont nem befolyásolja.

– Természetesen szedem a gyógyszereket és odafigyelek, hiszen a szem egy nagyon fontos szerv a futballisták számára. Szerencsére már minden rendben van – mondta.

Kapcsolódó Cikkek