2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Székesfehérvár

First Field: a futball Amerikája

A HFL újabb szezonja előtt nemzetközi szinten is igen magasan jegyzett új vezetőedzőt igazolt a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapata, amely a texasi Jim Ward irányításával készül a hazai és az osztrák liga mérkőzéseire. Emellett Boda Gábor, a Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöke is a fehérvári gárdát erősíti védőkoordinátorként. Cser-Palkovics András polgármester jelenlétében, sajtótájékoztató keretében írták alá szerződését.

Az aláírás pillanata előtt balról: Boda Gábor, Jim Ward, Pál Tibor Kornél, Cser-Palkovics András Fotó: ÖKK, Simon Erika

Az új szakvezető, Jim Ward komoly európai tapasztalattal rendelkezik. – Olyan klubba érkeztem, ahol nagyon sok ambiciózus játékos van. Több helyen dolgoztam már Európában, de számomra az itt tapasztalt körülmények voltak a legmeggyőzőbbek. Úgy döntöttünk a feleségemmel, hogy elfogadjuk a meghívást. Nagyon fontos, hogy a polgármester úr ennyire támogatja az amerikai futballt – mondta.


Boda Gábor személyében az eddigi egyik legnagyobb ellenféltől, a Budapesti Eagles csapatától tudott edzőt elcsábítani az Enthroners. A hazai amerikai futball fejlesztésén évek óta dolgozó szakember Fehérváron a védelem koordinátoraként nyit új fejezetet karrierjében.
– Olyan motiváció van itt mindenkiben, ami nagyon vonzóvá teszi a munkát. Többéves tervben gondolkoznak itthon és az osztrák bajnokságban is, az egyik legkomolyabb háttérrel rendelkező csapat az Enthroners. A játékosállomány is erős, előbb-utóbb szeretném a döntőben látni a csapatot. Jól összedolgozó edzői team fog kialakulni, ami záloga lehet a sikernek – jelentette ki.

Boda Gábor hozzátette: a szövetség számára is nagyon fontos a fehérvári projekt, mert a HFL a szövetség kirakata, hiszen ezt követik a legnagyobb figyelemmel a szurkolók. Tehát a csapatoknak nagy a felelősségük a sportág egészének imázsa szempontjából. Kijelentette: a város vezetése a sportág mögött áll, ami szintén példaértékű, ráadásul az infrastruktúra is kiemelkedő itt.


A Fehérvár Enthroners együttese részéről Pál Tibor Kornél klubelnök látta el kézjegyével a szerződéseket. A korábban head coachként is dolgozó, az Enthroners-projektben a kezdetektől elkötelezett szakember szerint mérföldkőhöz érkezett a fehérvári amerikai futball.
– Évről évre rohamos ütemben fejlődik a klub, annak is köszönhetően, hogy olyan emberek érkeznek a stábba, akik remekül élnek az itteni lehetőségekkel. Jim Ward olyan fejlődési lehetőséget hoz a játékosok és edzők számára is, ami eddig még nem volt. Elkezdődtek az edzések, van új konditermünk, erőnléti edzőnk, több szinten is előrébb léphetünk. Mindenki jól érezte magát az első közös edzésen, kőkemény munka volt, de a továbbiakban is ez kell ahhoz, hogy elérjük kitűzött céljainkat. A lehetőségek nagyszerűek, a háttér kiváló, a távlati cél pedig az, hogy európai szintű meccseket láthassunk a First Fielden – vélte az elnök.

Cser-Palkovics András polgármester megerősítette, a város támogatására a továbbiakban is számíthat a klub.
– Az elmúlt hónapokban sem tétlenkedtek a klubnál sem szakmai téren, sem a körülményeket tekintve. A város próbál segítséget biztosítani ahhoz a szisztematikus munkához, ami évek óta zajlik a klubnál. Köszönjük az eddigi munkát, és egyben köszöntjük az új tagokat a stábban, nagyon nagy dolog, hogy a sportág őshazájából érkezik vezetőedző, ráadásul Texasból, ami Amerikán belül is a sportág egyik bölcsője – szólt a polgármester.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.