2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Fizetett jobbikosok balhéztak

A Jobbik jól fizetett funkcionáriusai szervezték az október 23-i tojásdobálást és a Hír TV riporterének vegzálását – írta Facebook-posztjában Volner János, a Jobbik kilépett alelnöke.

A jobbikosok ugyanis előbb az MTVA Kunigunda utcai, majd a Fidesz Lendvay utcai székházát is megdobálták. Volner felsorolja, hogy az utóbbi botrányos jelenetről készült videón felismerhető Bana Tibor, a pártelnökség „kávéfőző kislánya”, Bencsik János, az Alfahír volt újságírója, országgyűlési képviselőjelölt, Mikola Gergely, Szabó Gábor pártigazgató jobbkeze, országgyűlési képviselőjelölt, továbbá Varga Dániel, a Jobbik Ifjúsági Tagozat országos alelnöke és Kocziha Tünde békéscsabai képviselő.


Volner rámutat, hogy a tojásdobálást maga Szabó Gábor pártigazgató rendelhette el, hiszen a tojások szétosztásáról készített videón Kálló Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozat tagja egyértelműen kijelenti: a tojásokat akkor kell dobni, amikor „Szaszi szól” (ez a pártigazgató beceneve).

A rendőrség szerint a Lendvay utcában szervezett demonstráció a gyülekezési törvény előírásait megszegve zajlott, annak résztvevői és szervezői szabálysértést követhettek el, ugyanakkor a tojásdobálás már a garázdaság bűncselekmény tényállását is megvalósíthatja.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Balliberális párttá vált a Jobbik

  Balliberális párttá vált a Jobbik

  Páros lábbal szállt bele Gyöngyösi Mártonba, volt pártja elnök-helyettesébe és az őt védő Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterbe Volner János, a Jobbikból a Mi Hazánk Mozgalomba igazolt képviselő.

 • 23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  Vélhetően 23-24 százalékkal bővült az építőipar teljesítménye 2018-ban az előző év azonos időszakához képest – kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által az építőipar novemberi teljesítményéről kedden kiadott jelentést.

 • Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Természetkárosítás miatt jogerősen egy év két hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság kedden azt a négy cseh állampolgárt, aki 2017 szeptemberében fokozottan védett szikibagolylepkékre vadászott a biharsági tájvédelmi körzetben – közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-vel.