2020. április 05., vasárnap
Vince

Belföld

Folyamatos a fejlődés Budapesten

Nemrég újabb részletek derültek ki a Lánchíd felújításáról, ennek kapcsán a Lokál további fővárosi építkezéseket gyűjtött össze. Budapest gyakran kerül előkelő helyre a legvonzóbb úti célokat ajánló rangsorokban, a közelmúltban például négymillió turista szavazata alapján lett nyolcadik.

 

Lánchíd és alagút (2019-től)


A fővárosi önkormányzat egyszerre újítja fel a Lánchidat és az alagutat, a tervek szerint a forgalomkorlátozás 18 hónapig tart. A kivitelezésre a fővárosi önkormányzat 16 milliárd 366 millió forintot biztosít, ami kiegészül egy hétmilliárd forintos állami támogatással. A közgyűlési előterjesztésből kiderül, hogy a Lánchidat áttervezik, így a kőoroszlánok áthelyezésével a gyalogosjárdák, hídfők körüli erkélyek mindkét oldalon 80 centiméterrel szélesebbek lesznek. A kivitelezési munkák 2019-ben kezdődhetnek el.

 

Lánchíd
MTI Fotó: Máthé Zoltán


A Várhegy-alagút
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
***************************

 

József nádor tér (2016. március–2020)

Két éven belül elkészülhet a megújuló József nádor tér is. A tér alatt egy háromszintes, 525 férőhelyes, akadálymentesített mélygarázst építettek ki, ezt követi a park rehabilitációja. A projekt összértéke 3,02 milliárd forint.

A József nádor tér látványterve (kép: whb.hu)

 

BudaPart projekt a Kopaszi-gát melletti területen (2018–2019)

Hatalmas ingatlanfejlesztés kezdődött a Kopaszi-gát melletti területen, amelynek nyomán egy új városnegyed jön létre közel harminc új épületegyüttessel. A BudaPart nevű projekt keretében elsősorban iroda- és lakóépületek jönnek létre, közöttük egy bevásárlóutcával, de a tervek szerint több sportpálya, hotel és óvoda is kapcsolódik a beruházáshoz. A negyed koncepcióját a koppenhágai Adept készítette.

Forrás: Adept

Kapcsolódó Cikkek