2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Folyamatos a fejlődés Budapesten

Nemrég újabb részletek derültek ki a Lánchíd felújításáról, ennek kapcsán a Lokál további fővárosi építkezéseket gyűjtött össze. Budapest gyakran kerül előkelő helyre a legvonzóbb úti célokat ajánló rangsorokban, a közelmúltban például négymillió turista szavazata alapján lett nyolcadik.

 

Lánchíd és alagút (2019-től)


A fővárosi önkormányzat egyszerre újítja fel a Lánchidat és az alagutat, a tervek szerint a forgalomkorlátozás 18 hónapig tart. A kivitelezésre a fővárosi önkormányzat 16 milliárd 366 millió forintot biztosít, ami kiegészül egy hétmilliárd forintos állami támogatással. A közgyűlési előterjesztésből kiderül, hogy a Lánchidat áttervezik, így a kőoroszlánok áthelyezésével a gyalogosjárdák, hídfők körüli erkélyek mindkét oldalon 80 centiméterrel szélesebbek lesznek. A kivitelezési munkák 2019-ben kezdődhetnek el.

 

Lánchíd
MTI Fotó: Máthé Zoltán


A Várhegy-alagút
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
***************************

 

József nádor tér (2016. március–2020)

Két éven belül elkészülhet a megújuló József nádor tér is. A tér alatt egy háromszintes, 525 férőhelyes, akadálymentesített mélygarázst építettek ki, ezt követi a park rehabilitációja. A projekt összértéke 3,02 milliárd forint.

A József nádor tér látványterve (kép: whb.hu)

 

BudaPart projekt a Kopaszi-gát melletti területen (2018–2019)

Hatalmas ingatlanfejlesztés kezdődött a Kopaszi-gát melletti területen, amelynek nyomán egy új városnegyed jön létre közel harminc új épületegyüttessel. A BudaPart nevű projekt keretében elsősorban iroda- és lakóépületek jönnek létre, közöttük egy bevásárlóutcával, de a tervek szerint több sportpálya, hotel és óvoda is kapcsolódik a beruházáshoz. A negyed koncepcióját a koppenhágai Adept készítette.

Forrás: Adept

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  Sok sikert és eredményt ért el a magyar nemzetpolitika a határon túli nemzetrészekkel együttműködve az elmúlt években – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Nagymegyeren, ahol előadást tartott a Pro Civis társulás által idén már kilencedik éve megrendezett Önkormányzati Szabadegyetemen.

 • Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Meghalt egy motoros, amikor összeütközött egy autóval az az M5-ös autópályán Csengele közelében pénteken délután, a sztráda Röszke felé vezető oldalát lezárták – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

 • Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták pénteken azt az 1,2 milliárd forintos beruházással megépült 13 kilométeres kerékpárutat, amely Kecskéden és Környén át összeköti Oroszlányt és Tatabányát, valamint lehetőséget teremt a majki kamalduli kolostor elérésére is.