2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Folyamatosan zsugorodik a Jobbik

Folyamatosan csökken a Jobbik létszáma – mondta Volner János független országgyűlési képviselő szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Az ellenzéki párt parlamenti frakciójából október elején kizárt volt jobbikos alelnök felidézte, hogy azóta tiltakozásul ketten távoztak, s a lépésük újabb kilépési hullámot generált a pártban.


Mint mondta, mivel a tagság egy része a Mi Hazánk Mozgalomhoz pártolt, a Jobbik nem tud mást tenni, mint az “alkalmazottait bevetni”, azt a látszatot keltve, hogy társadalmi igényre válaszolnak akcióikkal.

“Nem szabad ilyen őszintétlennek lenni, tehát ha nincs aktivista, akkor nem kell úgy tenni, mintha lenne” – fogalmazott Volner János.


Erre példaként hozta az közmédia székházánál lezajlott keddi jobbikos akciót, amelynek résztvevőiről Facebook-oldalán írt. A Jobbik fizetett alkalmazottai állnak amögött, hogy tojással dobálták meg az épületet – mondta a politikus, hozzátéve: ott volt például az ifjúsági tagozat alelnöke, valamint országgyűlési képviselőjelöltek, a párt alelnöke.

Kitért arra is: a tévéfelvételek alapján kivehető, hogy Kálló Gergely, a Jobbik 11. kerületi választókerületi elnöke arra a kérdésre, hogy mikor kell dobálni, azt mondta: “ha Szaszi szól”. Szaszi, azaz Szabó Gábor a Jobbik pártigazgatója, aki a helyszínről irányította a tojásdobálást – állította Voner János, aki szerint ez egy jól szervezett, központi akció volt és nem arról van szó, hogy “spontán népharag” tört ki.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek (V4), amely 2019 második felében kezdi meg működését – nyilatkozta a közmédiának Benkő Tibor a V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) védelmi minisztereinek csütörtöki szlovákiai biztonságpolitikai tanácskozását követően.

  • Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Az elsőrendű vádlottat 4 év, a másodrendű vádlottat 2 év 10 hónap börtönre ítélte csütörtökön a másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék, mert 2011-ben csaknem másfélezer cégtől csaltak ki összesen több mint 40 millió forintot internetes telefonkönyv, illetve nyomtatott és CD formátumú kiadványok készítésére.