EUR: 321,37 Ft
CHF: 283,15 Ft
2018. november 22., csütörtök
Cecília

Egyéb Tatabánya

Fontos a mellrákszűrés!

Idén is megrendezték városunkban a „Gyalogolj az életedért” című figyelemfelkeltő menetet. A résztvevők a Városházától a Szent Borbála Kórházig tartó sétán hívják fel a tatabányaiak figyelmét arra, milyen fontos a rendszeres rákszűrés.

Az Érted Alapítvány immár 16. alkalommal szervezte meg a figyelemfelkeltő menetet. A Turul Népe Motorosok és a Tunderground Club tagjai által felvezetett menet résztvevői rózsaszín kitűzőkkel és lufikkal indultak a városháza elől, és a Szent Borbála teret érintve keltek át a dózsakerti felüljárón. Az érkezőket a Szent Borbálra Kórházban köszöntötték, ahol dr. Dombi J. Péter főorvos, a program díszvendége hangsúlyozta: az akció lényege a szemléletformálás, lényeges, hogy a fiatalabb generáció már nagyobb hangsúlyt fektessen a megelőzésre. Schmidt-Tóth Piroska, Tatabánya polgármesterének felesége beszédében a mellrákszűrés és a megelőző vizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet.


Az emlőrák évente közel 2500 nő életét követeli Magyarországon, ennek fő oka, hogy többségüknél már csak előrehaladott, klinikai stádiumban ismerik fel a kórt. Pedig az időben felfedezett betegség még jó eséllyel gyógyítható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kosárlabda két keréken

  Kosárlabda két keréken

  Sportolni jó, a mozgás, a versenyzés fontos, segít egészségesen élni, önbecsülést, önbizalmat ad, az ép és mozgásában korlátozott embereknek egyaránt.

 • Átmeneti búcsú a Népligettől

  Átmeneti búcsú a Népligettől

  Hornyák Dóra a hétvégi, Vipers Kristiansand elleni mérkőzés után hosszú ideig nem lép pályára a ferencvárosi kézilabdacsapatban.

 • Kis ember nagy gonddal jár

  Kis ember nagy gonddal jár

  Vidám közösségfejlesztő tréning, vetítéssel, zenével közel másfél órában, Dombóvári Istvánnal.