EUR: 333,46 Ft
CHF: 303,80 Ft
2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Tatabánya

Fontos a mellrákszűrés!

Idén is megrendezték városunkban a „Gyalogolj az életedért” című figyelemfelkeltő menetet. A résztvevők a Városházától a Szent Borbála Kórházig tartó sétán hívják fel a tatabányaiak figyelmét arra, milyen fontos a rendszeres rákszűrés.

Az Érted Alapítvány immár 16. alkalommal szervezte meg a figyelemfelkeltő menetet. A Turul Népe Motorosok és a Tunderground Club tagjai által felvezetett menet résztvevői rózsaszín kitűzőkkel és lufikkal indultak a városháza elől, és a Szent Borbála teret érintve keltek át a dózsakerti felüljárón. Az érkezőket a Szent Borbálra Kórházban köszöntötték, ahol dr. Dombi J. Péter főorvos, a program díszvendége hangsúlyozta: az akció lényege a szemléletformálás, lényeges, hogy a fiatalabb generáció már nagyobb hangsúlyt fektessen a megelőzésre. Schmidt-Tóth Piroska, Tatabánya polgármesterének felesége beszédében a mellrákszűrés és a megelőző vizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet.


Az emlőrák évente közel 2500 nő életét követeli Magyarországon, ennek fő oka, hogy többségüknél már csak előrehaladott, klinikai stádiumban ismerik fel a kórt. Pedig az időben felfedezett betegség még jó eséllyel gyógyítható.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.