2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Egyéb Tatabánya

Fontos a mellrákszűrés!

Idén is megrendezték városunkban a „Gyalogolj az életedért” című figyelemfelkeltő menetet. A résztvevők a Városházától a Szent Borbála Kórházig tartó sétán hívják fel a tatabányaiak figyelmét arra, milyen fontos a rendszeres rákszűrés.

Az Érted Alapítvány immár 16. alkalommal szervezte meg a figyelemfelkeltő menetet. A Turul Népe Motorosok és a Tunderground Club tagjai által felvezetett menet résztvevői rózsaszín kitűzőkkel és lufikkal indultak a városháza elől, és a Szent Borbála teret érintve keltek át a dózsakerti felüljárón. Az érkezőket a Szent Borbálra Kórházban köszöntötték, ahol dr. Dombi J. Péter főorvos, a program díszvendége hangsúlyozta: az akció lényege a szemléletformálás, lényeges, hogy a fiatalabb generáció már nagyobb hangsúlyt fektessen a megelőzésre. Schmidt-Tóth Piroska, Tatabánya polgármesterének felesége beszédében a mellrákszűrés és a megelőző vizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet.


Az emlőrák évente közel 2500 nő életét követeli Magyarországon, ennek fő oka, hogy többségüknél már csak előrehaladott, klinikai stádiumban ismerik fel a kórt. Pedig az időben felfedezett betegség még jó eséllyel gyógyítható.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.