2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Tatabánya

Fontos a mellrákszűrés!

Idén is megrendezték városunkban a „Gyalogolj az életedért” című figyelemfelkeltő menetet. A résztvevők a Városházától a Szent Borbála Kórházig tartó sétán hívják fel a tatabányaiak figyelmét arra, milyen fontos a rendszeres rákszűrés.

Az Érted Alapítvány immár 16. alkalommal szervezte meg a figyelemfelkeltő menetet. A Turul Népe Motorosok és a Tunderground Club tagjai által felvezetett menet résztvevői rózsaszín kitűzőkkel és lufikkal indultak a városháza elől, és a Szent Borbála teret érintve keltek át a dózsakerti felüljárón. Az érkezőket a Szent Borbálra Kórházban köszöntötték, ahol dr. Dombi J. Péter főorvos, a program díszvendége hangsúlyozta: az akció lényege a szemléletformálás, lényeges, hogy a fiatalabb generáció már nagyobb hangsúlyt fektessen a megelőzésre. Schmidt-Tóth Piroska, Tatabánya polgármesterének felesége beszédében a mellrákszűrés és a megelőző vizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet.


Az emlőrák évente közel 2500 nő életét követeli Magyarországon, ennek fő oka, hogy többségüknél már csak előrehaladott, klinikai stádiumban ismerik fel a kórt. Pedig az időben felfedezett betegség még jó eséllyel gyógyítható.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.