EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Tatabánya

Fontos a mellrákszűrés!

Idén is megrendezték városunkban a „Gyalogolj az életedért” című figyelemfelkeltő menetet. A résztvevők a Városházától a Szent Borbála Kórházig tartó sétán hívják fel a tatabányaiak figyelmét arra, milyen fontos a rendszeres rákszűrés.

Az Érted Alapítvány immár 16. alkalommal szervezte meg a figyelemfelkeltő menetet. A Turul Népe Motorosok és a Tunderground Club tagjai által felvezetett menet résztvevői rózsaszín kitűzőkkel és lufikkal indultak a városháza elől, és a Szent Borbála teret érintve keltek át a dózsakerti felüljárón. Az érkezőket a Szent Borbálra Kórházban köszöntötték, ahol dr. Dombi J. Péter főorvos, a program díszvendége hangsúlyozta: az akció lényege a szemléletformálás, lényeges, hogy a fiatalabb generáció már nagyobb hangsúlyt fektessen a megelőzésre. Schmidt-Tóth Piroska, Tatabánya polgármesterének felesége beszédében a mellrákszűrés és a megelőző vizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet.


Az emlőrák évente közel 2500 nő életét követeli Magyarországon, ennek fő oka, hogy többségüknél már csak előrehaladott, klinikai stádiumban ismerik fel a kórt. Pedig az időben felfedezett betegség még jó eséllyel gyógyítható.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.