EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,74 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szekszárd

Fórumon tárgyaltak a zöldek

Közzétette az idei klímaalap-pályázatát Szekszárd város önkormányzata egymillió forintos keretösszeggel, továbbá előreláthatóan módosulni fog az autómentes nap útvonala a következő években – többek között ezen témák kerültek a fókuszba azon a munkacsoport-megbeszélésen, amelyet a szekszárdi Zöldtárs Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány tartott október 9-én.

A fórum egyik fontos napirendi pontja a Szekszárdi Önkormányzat által biztosított klímaalap kérdése volt Fotó: Nagy Nándor

– A munkacsoport megbeszélésén első napirendi pontként Gyarmati László, alapítványunk kuratóriumának tagja ismertette a mobilitás heti programokkal kapcsolatos tapasztalatait, továbbá elmondta, hogy az elmúlt években a résztvevők száma a kerékpáros túrákon 100–150 fő között állandósult, és javaslatokat tett arra, hogy hogyan lehetne ezt a létszámot, a bringázó fiatalok és idősebbek aktivitását növelni. Valószínűleg a következő években a hosszabb, 30–35 kilométeres kerékpáros túrák helyett rövidebbeket fogunk szervezni, a város körül. Természetesen minderről későbbi egyeztetések szükségesek – részletezte Baka György, a Zöldtárs Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány elnöke.


Hozzátette, a fórum másik fontos napirendi pontja a szekszárdi önkormányzat által biztosított klímaalap kérdése volt. Kővári László önkormányzati képviselő elmondta, hogy városunk ebben az évben is egymillió forintos klímaalapot biztosított a helyi pályázók részére. Három kategóriában lehet igényeket benyújtani: esővízgyűjtő edények beszerzésére, zöldfelület-gazdálkodásra és környezeti nevelést elősegítő programokra.

A pályázatok benyújtási határideje: 2018. november 15.

Valószínűleg a következő időszakban, a következő években a hosszabb 30-35 km-es kerékpáros túrák helyett rövidebb túrákat fognak szervezni és mindezt a város körül Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.