EUR: 334,63 Ft
CHF: 305,60 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Szekszárd

Fórumon tárgyaltak a zöldek

Közzétette az idei klímaalap-pályázatát Szekszárd város önkormányzata egymillió forintos keretösszeggel, továbbá előreláthatóan módosulni fog az autómentes nap útvonala a következő években – többek között ezen témák kerültek a fókuszba azon a munkacsoport-megbeszélésen, amelyet a szekszárdi Zöldtárs Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány tartott október 9-én.

A fórum egyik fontos napirendi pontja a Szekszárdi Önkormányzat által biztosított klímaalap kérdése volt Fotó: Nagy Nándor

– A munkacsoport megbeszélésén első napirendi pontként Gyarmati László, alapítványunk kuratóriumának tagja ismertette a mobilitás heti programokkal kapcsolatos tapasztalatait, továbbá elmondta, hogy az elmúlt években a résztvevők száma a kerékpáros túrákon 100–150 fő között állandósult, és javaslatokat tett arra, hogy hogyan lehetne ezt a létszámot, a bringázó fiatalok és idősebbek aktivitását növelni. Valószínűleg a következő években a hosszabb, 30–35 kilométeres kerékpáros túrák helyett rövidebbeket fogunk szervezni, a város körül. Természetesen minderről későbbi egyeztetések szükségesek – részletezte Baka György, a Zöldtárs Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány elnöke.


Hozzátette, a fórum másik fontos napirendi pontja a szekszárdi önkormányzat által biztosított klímaalap kérdése volt. Kővári László önkormányzati képviselő elmondta, hogy városunk ebben az évben is egymillió forintos klímaalapot biztosított a helyi pályázók részére. Három kategóriában lehet igényeket benyújtani: esővízgyűjtő edények beszerzésére, zöldfelület-gazdálkodásra és környezeti nevelést elősegítő programokra.

A pályázatok benyújtási határideje: 2018. november 15.

Valószínűleg a következő időszakban, a következő években a hosszabb 30-35 km-es kerékpáros túrák helyett rövidebb túrákat fognak szervezni és mindezt a város körül Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.