EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Tatabánya

Fotókon elevenedik meg a tatabányai rock

Raáb Zoltán egyedülálló fotógyűjteményéből nyílt kiállítás a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban. A Nemzeti Kulturális Alap is felfigyelt a tatabányai fotós gyűjteményére. A „Tatabánya Rock” című kiállítás a helyi zenekarok koncertfotóit, városunk zenei életképeit mutatja be a nyolcvanas évektől napjainkig. A kiállítás december végéig látogatható, de a képek egy országos gyűjteménybe is bekerülhetnek.

Az egész országban egyedülálló az a fotóarchívum, amelyet Raáb Zoltán gyűjtött össze az elmúlt évtizedekből. A hazai rockzenei életet örökítette meg a tatabányai fotós koncerteken és az együttesek összejövetelein. A Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban kiállított 45 kép a tatabányai zenekarokat mutatja be. Raáb Zoltán szinte mindenkit személyesen ismer, aki ezeken a fotókon szerepel. A fotókiállítást Veér Károly, a Regio Regia magazin főszerkesztője nyitotta meg. Köszöntőjében humorosan azt mondta, komoly motivációt lát Raáb Zoltán négy évtizedes munkájában: a képek mindig hozzásegítették alkotójukat a jó zenéhez és az ingyenkoncertjegyekhez.


Cserteg István, a Peron Music Alapítvány munkatársa is méltatta Raáb Zoltán munkáját. Elmondta, hogy a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) felfigyelt a tatabányai fotós egyedülálló gyűjteményére. Az NKA ígérete szerint digitalizálni fogják és kutathatóvá teszik a régi fotókat, emellett tervben van egy országos kiállítássorozat is. A Kertvárosi Bányász Művelődési Otthon nem először ad kiállítási lehetőséget Raáb Zoltánnak. A megnyitón rockzenei aláfestéssel tekinthették meg a képeket, és Gerencsér Patrik gitározott. A tatabányai rockélet elmúlt négy évtizedéről szóló kiállítás december 21-ig látható a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.