EUR: 333,46 Ft
CHF: 303,80 Ft
2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Tatabánya

Fotókon elevenedik meg a tatabányai rock

Raáb Zoltán egyedülálló fotógyűjteményéből nyílt kiállítás a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban. A Nemzeti Kulturális Alap is felfigyelt a tatabányai fotós gyűjteményére. A „Tatabánya Rock” című kiállítás a helyi zenekarok koncertfotóit, városunk zenei életképeit mutatja be a nyolcvanas évektől napjainkig. A kiállítás december végéig látogatható, de a képek egy országos gyűjteménybe is bekerülhetnek.

Az egész országban egyedülálló az a fotóarchívum, amelyet Raáb Zoltán gyűjtött össze az elmúlt évtizedekből. A hazai rockzenei életet örökítette meg a tatabányai fotós koncerteken és az együttesek összejövetelein. A Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban kiállított 45 kép a tatabányai zenekarokat mutatja be. Raáb Zoltán szinte mindenkit személyesen ismer, aki ezeken a fotókon szerepel. A fotókiállítást Veér Károly, a Regio Regia magazin főszerkesztője nyitotta meg. Köszöntőjében humorosan azt mondta, komoly motivációt lát Raáb Zoltán négy évtizedes munkájában: a képek mindig hozzásegítették alkotójukat a jó zenéhez és az ingyenkoncertjegyekhez.


Cserteg István, a Peron Music Alapítvány munkatársa is méltatta Raáb Zoltán munkáját. Elmondta, hogy a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) felfigyelt a tatabányai fotós egyedülálló gyűjteményére. Az NKA ígérete szerint digitalizálni fogják és kutathatóvá teszik a régi fotókat, emellett tervben van egy országos kiállítássorozat is. A Kertvárosi Bányász Művelődési Otthon nem először ad kiállítási lehetőséget Raáb Zoltánnak. A megnyitón rockzenei aláfestéssel tekinthették meg a képeket, és Gerencsér Patrik gitározott. A tatabányai rockélet elmúlt négy évtizedéről szóló kiállítás december 21-ig látható a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.