2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Egyéb Tatabánya

Fotókon elevenedik meg a tatabányai rock

Raáb Zoltán egyedülálló fotógyűjteményéből nyílt kiállítás a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban. A Nemzeti Kulturális Alap is felfigyelt a tatabányai fotós gyűjteményére. A „Tatabánya Rock” című kiállítás a helyi zenekarok koncertfotóit, városunk zenei életképeit mutatja be a nyolcvanas évektől napjainkig. A kiállítás december végéig látogatható, de a képek egy országos gyűjteménybe is bekerülhetnek.

Az egész országban egyedülálló az a fotóarchívum, amelyet Raáb Zoltán gyűjtött össze az elmúlt évtizedekből. A hazai rockzenei életet örökítette meg a tatabányai fotós koncerteken és az együttesek összejövetelein. A Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban kiállított 45 kép a tatabányai zenekarokat mutatja be. Raáb Zoltán szinte mindenkit személyesen ismer, aki ezeken a fotókon szerepel. A fotókiállítást Veér Károly, a Regio Regia magazin főszerkesztője nyitotta meg. Köszöntőjében humorosan azt mondta, komoly motivációt lát Raáb Zoltán négy évtizedes munkájában: a képek mindig hozzásegítették alkotójukat a jó zenéhez és az ingyenkoncertjegyekhez.


Cserteg István, a Peron Music Alapítvány munkatársa is méltatta Raáb Zoltán munkáját. Elmondta, hogy a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) felfigyelt a tatabányai fotós egyedülálló gyűjteményére. Az NKA ígérete szerint digitalizálni fogják és kutathatóvá teszik a régi fotókat, emellett tervben van egy országos kiállítássorozat is. A Kertvárosi Bányász Művelődési Otthon nem először ad kiállítási lehetőséget Raáb Zoltánnak. A megnyitón rockzenei aláfestéssel tekinthették meg a képeket, és Gerencsér Patrik gitározott. A tatabányai rockélet elmúlt négy évtizedéről szóló kiállítás december 21-ig látható a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.