EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Tatabánya

Fotókon elevenedik meg a tatabányai rock

Raáb Zoltán egyedülálló fotógyűjteményéből nyílt kiállítás a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban. A Nemzeti Kulturális Alap is felfigyelt a tatabányai fotós gyűjteményére. A „Tatabánya Rock” című kiállítás a helyi zenekarok koncertfotóit, városunk zenei életképeit mutatja be a nyolcvanas évektől napjainkig. A kiállítás december végéig látogatható, de a képek egy országos gyűjteménybe is bekerülhetnek.

Az egész országban egyedülálló az a fotóarchívum, amelyet Raáb Zoltán gyűjtött össze az elmúlt évtizedekből. A hazai rockzenei életet örökítette meg a tatabányai fotós koncerteken és az együttesek összejövetelein. A Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban kiállított 45 kép a tatabányai zenekarokat mutatja be. Raáb Zoltán szinte mindenkit személyesen ismer, aki ezeken a fotókon szerepel. A fotókiállítást Veér Károly, a Regio Regia magazin főszerkesztője nyitotta meg. Köszöntőjében humorosan azt mondta, komoly motivációt lát Raáb Zoltán négy évtizedes munkájában: a képek mindig hozzásegítették alkotójukat a jó zenéhez és az ingyenkoncertjegyekhez.


Cserteg István, a Peron Music Alapítvány munkatársa is méltatta Raáb Zoltán munkáját. Elmondta, hogy a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) felfigyelt a tatabányai fotós egyedülálló gyűjteményére. Az NKA ígérete szerint digitalizálni fogják és kutathatóvá teszik a régi fotókat, emellett tervben van egy országos kiállítássorozat is. A Kertvárosi Bányász Művelődési Otthon nem először ad kiállítási lehetőséget Raáb Zoltánnak. A megnyitón rockzenei aláfestéssel tekinthették meg a képeket, és Gerencsér Patrik gitározott. A tatabányai rockélet elmúlt négy évtizedéről szóló kiállítás december 21-ig látható a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.