EUR: 366,08 Ft
CHF: 345,57 Ft
2020. április 05., vasárnap
Vince

Sport

Fucsovics nagy győzelmet aratott Bécsben

Sávolt Attila szerint tanítványa, Fucsovics Márton a karrierje szempontjából kulcsfontosságú sikert ért el azzal, hogy szerdán Fabio Fogninit megverve bejutott a 2,2 millió euró (694 millió forint) összdíjazású bécsi kemény pályás tenisztorna negyeddöntőjébe.

– Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Marci pályafutása legnagyobb győzelmét aratta Fabio Fognini ellen. Igaz, hogy a januári Australian Openen megvert Sam Querrey néhány hellyel előrébb állt a világranglistán, mint most az olasz, de az én szememben Fognini nagyobb falat és nehezebb ellenfél – kezdte összegzését az edző az MTI-nek.


Sávolt Attila szerint leginkább tanítványa játékfelfogása változott, aki az elvesztett első szett után is hitt abban, hogy van keresnivalója egy esélyesebb ellenféllel szemben.

– Azt is megbeszéltük, hogy semmilyen hisztire nem fog reagálni, mert Pekingben még időnként „ráharapott a csalira”, és hagyta, hogy megzavarják Fognini allűrjei. Most megmondtam neki, hogy amint az olasz elkezd hisztizni, azonnal hátra kell fordulnia, és nem szabad azzal törődnie, hogy mi történik a túloldalon – fejtette ki.

A 42 esztendős szakember elmondta, tanítványa minden téren sokat lépett előre az elmúlt időszakban, de ha egyvalamit kellene kiemelni, akkor az mindenképpen a fejben való látványos fejlődése.

– Fejben ő már egy ideje top 50-esnek számít, de ettől még persze becsúszhatnak gyengébb meccsek, ez minden nagy játékosnál így van.

Kapcsolódó Cikkek