EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Sport

Fucsovics nagy győzelmet aratott Bécsben

Sávolt Attila szerint tanítványa, Fucsovics Márton a karrierje szempontjából kulcsfontosságú sikert ért el azzal, hogy szerdán Fabio Fogninit megverve bejutott a 2,2 millió euró (694 millió forint) összdíjazású bécsi kemény pályás tenisztorna negyeddöntőjébe.

– Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Marci pályafutása legnagyobb győzelmét aratta Fabio Fognini ellen. Igaz, hogy a januári Australian Openen megvert Sam Querrey néhány hellyel előrébb állt a világranglistán, mint most az olasz, de az én szememben Fognini nagyobb falat és nehezebb ellenfél – kezdte összegzését az edző az MTI-nek.


Sávolt Attila szerint leginkább tanítványa játékfelfogása változott, aki az elvesztett első szett után is hitt abban, hogy van keresnivalója egy esélyesebb ellenféllel szemben.

– Azt is megbeszéltük, hogy semmilyen hisztire nem fog reagálni, mert Pekingben még időnként „ráharapott a csalira”, és hagyta, hogy megzavarják Fognini allűrjei. Most megmondtam neki, hogy amint az olasz elkezd hisztizni, azonnal hátra kell fordulnia, és nem szabad azzal törődnie, hogy mi történik a túloldalon – fejtette ki.

A 42 esztendős szakember elmondta, tanítványa minden téren sokat lépett előre az elmúlt időszakban, de ha egyvalamit kellene kiemelni, akkor az mindenképpen a fejben való látványos fejlődése.

– Fejben ő már egy ideje top 50-esnek számít, de ettől még persze becsúszhatnak gyengébb meccsek, ez minden nagy játékosnál így van.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.