2020. április 05., vasárnap
Vince

Egyéb XV.kerület

Futás a hősök emlékére

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére az idén is megrendezik a kerületben az 56-os Emlékfutás elnevezésű rendezvényt. Az eseményt az elmúlt években mindig kiemelt érdeklődés kísérte, rendszeresen több ezer futó vett részt rajta.

Idén október 23-án 10 óra 20 perckor rajtol a kerület egyik legnagyobb szabadidősport-eseménye. A szervezők reggel 9 órától várják a nevezőket a Budai II. László Stadion parkolójában kijelölt nevező- és gyülekezőhelyre. A stadion füves pályáján 10 órától kezdődik a közös zenés bemelegítés, ezután vágnak neki a távnak a résztvevők. A mezőny a stadion atlétikai pályájáról indul és ide is érkezik vissza. A futók biztonságos, forgalomtól lezárt útvonalon teszik meg a közel két kilométeres távolságot.
Az 56-os Emlékfutás nem hagyományos értelemben vett futóverseny, inkább egy kellemes, mindenki számára megerőltetés nélkül teljesíthető demonstrációs futás, kocogás. Ezen a napon minden induló győztes lehet, aki teljesíti a távot.
A szervezők a kerületi iskolák részére külön versenyt is hirdetnek, így azok az iskolák, amelyek a legnagyobb létszámban képviseltetik magukat az emlékfutáson, sportszerutalványokat nyerhetnek. Nevezés után valamennyi induló egyedi rajtszámot vehet át. Az első 1500 célba érkező futó egyedi emlékpólót kap.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.