2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Sport

Griezmann: Legenda leszek, ha megnyerem az Aranylabdát

Exkluzív interjút adott a Marca című spanyol lapnak Antoine Griezmann, az Atlético Madrid világbajnok támadója. Saját bevallása szerint nagyon szeretne egy nap Aranylabdát nyerni és azt akarja, hogy a madridi klub legendáival emlegessék egy lapon.

Nem akármilyen szezonon van túl Antoine Griezmann. A 27 éves futballista a francia válogatottal megnyerte az oroszországi világbajnokságot és az Atlético Madrid színeiben Európa Ligát, majd Európai Szuperkupát nyert. Most a Marca című lapnak adott interjút.


(MTI/EPA/Tolga Bozoglu)

– Nagyon boldog és büszke vagyok. Nem csak magamra, hanem mindenkire, akivel együtt dolgozhattam ebben az évben. Sok trófeát nyertem, ami nagyon sokat jelent számomra – kezdte a beszélgetést Grizmann. Termesztésen az Aranylabda is szóba került, aminek a megnyerése a francia szerint egy álom beteljesülése lenne a számára.

– Meglátjuk mi történik. Mindig jól esik hallani, hogy számításba vesznek az Aranylabda odaítélésekor. Egyértelmű, hogy az álmom válna valóra, ha megkapnám. Termesztésen sokkal könnyebb dolgom lenne, ha én szavaznék csak. Minden esetre az elsődleges célom az volt, hogy meghatározó játékos legyek a döntő pillanatokban. Amikor a Bajnokok Ligája és a 2016-os Európa bajnokság döntőjében kikaptunk, úgy éreztem, hogy az én hibám – emlékezett vissza.


EPA/RODRIGO JIMENEZ

Griezmann hozzátette, hogy reméli még mindig nem érte el a csúcsformáját és a legjobb évei csak ez után következnek. Felvetődött az a kérdés, hogy 20 évvel ezelőtt Zinedine Zidane kapta az Aranylabdát és épp húsz éve lett Franciaország először világbajnok.

– Megismétlődhet a történelem? Örülnék, ha egy francia futballista kapná a díjat. Ha én vagyok az, akkor még őszintébb lenne az örömöm. Ha megkapnám az elismerést, akkor biztosan az Atléti legendái között emlegetnék a nevemet és ennél többet nem is kívánhatok – mondta.

Griezmann beszélt a céljairól is. Elmondása szerint mindig fejlődni akar, több gólt és gólpasszt akar összehozni és szeretne minél jobb apa, férj és testvér lenni. Az idei BL-döntőt épp az Atlérico stadionjában, a Wanda Metropolitanóban rendezik, így egyértelmű, hogy ott szeretne lenni a végső mérkőzésen.

– Ismét BL-döntőt játszani nagyszerű lenne, ugyanakkor nagyon nehéz odáig eljutni. Egyértelműen ez a célunk, de kiváló együttesek vannak a sorozatban. Nem hiszem, hogy a futball tartozik nekem egy BL győzelemmel, hiszen a foci akkor ad, amikor eljön az ideje. Lehet idén több szerencsénk lesz – vélekedett.

A beszélgetés során több kulisszatitok is kiderült Griezmann mindennapi életéről. Elmondása szerint szeretne egy múzeumot létrehozni az otthonában, ahol a megnyert trófeáit és a számára fontos tárgyakat állítja majd ki. Emellett szeretne több időt tölteni kislányával, Miával és a feleségével. Azt is megtudtuk, hogy nem szereti az éjszakai életet, nem jár bulizni, inkább egy otthonülős típus.

 

Modricnál Griezmann a befutó

Közben a francia France Footballnak adott interjút Luka Modric, a Real Madrid középpályása. A horvát futballista azt mondta, hogy nála bizony Antoine Griezmann a befutó az Aranylabdára. – Griezmannt tenném a pole pozícióba a három francia közül, azért, amit elért ebben az évben – fogalmazott a horvát, aki idén bezsebelte a FIFA Év játékosa-díjat és sokak szerint ő a legesélyesebb az aranylabdára is.

Kapcsolódó Cikkek