EUR: 316,84 Ft
CHF: 279,29 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Sport

Guardiola nem költene pénzt Mbappéra

Tagadja a napokban megjelent híreket Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere. A pletykák szerint az angol klub szeretné megvásárolni a Paris Saint-Germain fiatal támadóját, Kylian Mbappét. Állítólag 220 millió eurót (73 milliárd forint) sem sajnálnának a világbajnok franciáért.

Francia sajtóértesülések szerint a Manchester City meg szeretné szerezni a PSG támadóját, Kylian Mbappét és az üzlet létrejöttéért 220 millió eurót (73 milliárd forint) sem sajnálnának letenni az asztalra. A francia szakértők szerint a friss világbajnok francia szélső eladása jól jönni a PSG-nek, ugyanis az UEFA szorongatja a klubok a pénzügyi fair play szabályok megszegése miatt. Az átigazolásba állítólag Raheem Sterlinget is bevonnák.


Mi az a pénzügyi fair play?

A pénzügyi fair play (angolul: finantial fair play) lényege, hogy az Európa 53 országában működő élvonalbeli klubok legfeljebb annyit költsenek egy évben, amennyi bevételük keletkezik a labdarúgással kapcsolatos tevékenységükből. Ez magyarul azt jelenti, hogy az UEFA igyekszik véget vetni – kisebb-nagyobb sikerrel – a milliárdos tulajdonosok féktelen költekezésének. Így a kontinens klubjai kénytelenek a hivatásos sport piacairól (fogyasztói, merchandising, szponzori, közvetítési jogok, játékos) származó bevételekre támaszkodni. Ha megszegik a szabályokat a következő szankciókra számíthatnak: szóbeli figyelmeztetés, bírság, pontlevonás, az UEFA versenysorozatain (BL, EL) esedékes bevételek elvonása, új játékosok regisztrálásának megtiltása az UEFA versenysorozataiban, az UEFA versenysorozataiba nevezhető játékosok számának korlátozása, diszkvalifikáció az éppen zajló sorozatból, kizárás a következő sorozat(ok)ból.

A hírre természetesen Pep Guardiola, a Manchester City szakvezetője is reagált a Hoffeinheim elleni Bajnokok Ligája találkozót megelőző sajtótájékoztatón. Elmondása szerint a klub nem kívánja leigazolni a fiatal tehetséget.

EPA/ETIENNE LAURENT

 

– Sokszor nem tudom honnan szedik ezeket a híreket, de biztosíthatom önöket, hogy ez nem fog megtörténni. A City nem fogja kifizetni az a pénzt, amit Mbappé és klubja, a PSG megérdemelne. Különben is a párizsiak biztos nem akarják eladni az egyik legjobb játékosukat a következő években. Mbappé nem jön ide és Sterlinget sem adjuk senkinek – fogalmazott a mester.


A folytatásban már kissé idegesen osztotta ki az újságírókat, ugyanis szerinte a City, a PSG és a szóban forgó játékosok is több tiszteletet érdemelnének.

– Nem értem ezeket a híreket. Az emberek több tisztelet kellene mutassanak mind a City, mind a PSG iránt, a játékosokról nem is beszélve – mondta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Olimpiai bajnokok zöld-fehérben

  Olimpiai bajnokok zöld-fehérben

  Hatvankét évvel a Ferencvárosi Torna Club gyorskorcsolya szakágának megszűnése után újjáalakul a szakosztály, amely rögtön nagy nevekkel erősített, hiszen zöld-fehérbe öltöztek az olimpiai bajnok Liu-testvérek, Cole és John-Henry Krueger, valamint a versenyzők és a válogatott sikeredzője, Bánhidi Ákossal.

 • Emlékezetes nulla-nullák

  Emlékezetes nulla-nullák

  Viszonylag unalmas meccseket hozott a kedd este Bajnokok Ligája játéknap, hiszen a Liverpool 0-0-ás döntetlent játszott a Bayern München együttesével, míg a másik mérkőzésen a Lyon és a Barcelona összecsapás zárult gól nélkül.

 • Joshua: Miller a ribancom!

  Joshua: Miller a ribancom!

  Lezajlott az első sajtótájékoztató az Anthony Joshua–Jarrell Miller ökölvívó mérkőzés felvezetéseként és ahogy arra számítani lehetett a felek már most egymásnak ugrottak.

 • Esküt tett a 29. Téli Universiadéra utazó magyar csapat

  Esküt tett a 29. Téli Universiadéra utazó magyar csapat

  Negyven fős sportolói magyar csapat vesz részt a 29. Téli Universiadén – hangzott el a magyar csapat ünnepélyes fogadalomtételén Budapesten. A multisport-eseménynek a szibériai Krasznojarszk városa ad otthont, ahova a téli egyetemi játékok során az eddigi legnagyobb delegációval indul útjára a magyar egyetemi csapat.