EUR: 321,57 Ft
CHF: 281,71 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Sport

Guardiola nem költene pénzt Mbappéra

Tagadja a napokban megjelent híreket Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere. A pletykák szerint az angol klub szeretné megvásárolni a Paris Saint-Germain fiatal támadóját, Kylian Mbappét. Állítólag 220 millió eurót (73 milliárd forint) sem sajnálnának a világbajnok franciáért.

Francia sajtóértesülések szerint a Manchester City meg szeretné szerezni a PSG támadóját, Kylian Mbappét és az üzlet létrejöttéért 220 millió eurót (73 milliárd forint) sem sajnálnának letenni az asztalra. A francia szakértők szerint a friss világbajnok francia szélső eladása jól jönni a PSG-nek, ugyanis az UEFA szorongatja a klubok a pénzügyi fair play szabályok megszegése miatt. Az átigazolásba állítólag Raheem Sterlinget is bevonnák.


Mi az a pénzügyi fair play?

A pénzügyi fair play (angolul: finantial fair play) lényege, hogy az Európa 53 országában működő élvonalbeli klubok legfeljebb annyit költsenek egy évben, amennyi bevételük keletkezik a labdarúgással kapcsolatos tevékenységükből. Ez magyarul azt jelenti, hogy az UEFA igyekszik véget vetni – kisebb-nagyobb sikerrel – a milliárdos tulajdonosok féktelen költekezésének. Így a kontinens klubjai kénytelenek a hivatásos sport piacairól (fogyasztói, merchandising, szponzori, közvetítési jogok, játékos) származó bevételekre támaszkodni. Ha megszegik a szabályokat a következő szankciókra számíthatnak: szóbeli figyelmeztetés, bírság, pontlevonás, az UEFA versenysorozatain (BL, EL) esedékes bevételek elvonása, új játékosok regisztrálásának megtiltása az UEFA versenysorozataiban, az UEFA versenysorozataiba nevezhető játékosok számának korlátozása, diszkvalifikáció az éppen zajló sorozatból, kizárás a következő sorozat(ok)ból.

A hírre természetesen Pep Guardiola, a Manchester City szakvezetője is reagált a Hoffeinheim elleni Bajnokok Ligája találkozót megelőző sajtótájékoztatón. Elmondása szerint a klub nem kívánja leigazolni a fiatal tehetséget.

EPA/ETIENNE LAURENT

 

– Sokszor nem tudom honnan szedik ezeket a híreket, de biztosíthatom önöket, hogy ez nem fog megtörténni. A City nem fogja kifizetni az a pénzt, amit Mbappé és klubja, a PSG megérdemelne. Különben is a párizsiak biztos nem akarják eladni az egyik legjobb játékosukat a következő években. Mbappé nem jön ide és Sterlinget sem adjuk senkinek – fogalmazott a mester.


A folytatásban már kissé idegesen osztotta ki az újságírókat, ugyanis szerinte a City, a PSG és a szóban forgó játékosok is több tiszteletet érdemelnének.

– Nem értem ezeket a híreket. Az emberek több tisztelet kellene mutassanak mind a City, mind a PSG iránt, a játékosokról nem is beszélve – mondta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.