EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,74 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XXI.kerület

Gyalogátkelő és kerékpárpumpa is van az Iskola téri KRESZ-parkban!

A csepeli önkormányzat Budapest egyik legkomplexebb KRESZ-parkját építette meg a kerületben. A Bringaváros nevet viselő parkba 90 darab közúti jelzőtáblát helyeztek ki, és páratlan módon 1050 négyzetméter aszfaltburkolatú kerékpárút is létesült. A csepeli KRESZ-park különlegességét mutatja, hogy a valódi forgalmi helyzetek bemutatását interaktív elemek beépítésével tették élethűbbé: többféle vasúti vonathangot kiadó vasúti lámpás átkelő és lámpás forgalmi csomópont működik, benne gyalogátkelőhelyekkel, pihenőpadokkal. A parkba a fentieken kívül köztéri kerékpárpumpát, ivókutat, kerékpártárolót és egy játék benzinkutat is telepítettek, a vasúti átkelőhelynél áthaladó sínre pedig játék mozdonyt helyeztek ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.