EUR: 322,16 Ft
CHF: 283,49 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb XXI.kerület

Gyalogátkelő és kerékpárpumpa is van az Iskola téri KRESZ-parkban!

A csepeli önkormányzat Budapest egyik legkomplexebb KRESZ-parkját építette meg a kerületben. A Bringaváros nevet viselő parkba 90 darab közúti jelzőtáblát helyeztek ki, és páratlan módon 1050 négyzetméter aszfaltburkolatú kerékpárút is létesült. A csepeli KRESZ-park különlegességét mutatja, hogy a valódi forgalmi helyzetek bemutatását interaktív elemek beépítésével tették élethűbbé: többféle vasúti vonathangot kiadó vasúti lámpás átkelő és lámpás forgalmi csomópont működik, benne gyalogátkelőhelyekkel, pihenőpadokkal. A parkba a fentieken kívül köztéri kerékpárpumpát, ivókutat, kerékpártárolót és egy játék benzinkutat is telepítettek, a vasúti átkelőhelynél áthaladó sínre pedig játék mozdonyt helyeztek ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.