EUR: 329,39 Ft
CHF: 299,30 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb XXI.kerület

Gyalogátkelő és kerékpárpumpa is van az Iskola téri KRESZ-parkban!

A csepeli önkormányzat Budapest egyik legkomplexebb KRESZ-parkját építette meg a kerületben. A Bringaváros nevet viselő parkba 90 darab közúti jelzőtáblát helyeztek ki, és páratlan módon 1050 négyzetméter aszfaltburkolatú kerékpárút is létesült. A csepeli KRESZ-park különlegességét mutatja, hogy a valódi forgalmi helyzetek bemutatását interaktív elemek beépítésével tették élethűbbé: többféle vasúti vonathangot kiadó vasúti lámpás átkelő és lámpás forgalmi csomópont működik, benne gyalogátkelőhelyekkel, pihenőpadokkal. A parkba a fentieken kívül köztéri kerékpárpumpát, ivókutat, kerékpártárolót és egy játék benzinkutat is telepítettek, a vasúti átkelőhelynél áthaladó sínre pedig játék mozdonyt helyeztek ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.