2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb II.kerület XI.kerület XII.kerület

Gyermekvasutazzunk az őszi szünetben is!

Pályakarbantartás miatt a gyermekvasút október 16-ától 31-éig csak a Szépjuhászné és a Széchenyi-hegy állomás között közlekedik. Erre a két hétre ideiglenes menetrendet vezetnek be a budapesti kisvasúton.

Október 16-ától 28-áig munkanapokon óránként, hétvégén 30-40 percenként, de a megszokottól eltérő időpontokban indulnak a járatok, amelyek október 29-én, 30-án és 31-én, az őszi tanítási szünetre tekintettel, a munkanapokon megszokottnál sűrűbben, 45 percenként közlekednek. A munkálatok idején a vonal alsó végállomása a Szépjuhászné állomás lesz, amely a Széll Kálmán térről a 22-es, 22A és 222-es busszal érhető el. Mivel a fogaskerekű vasút vonalán is vágányzár lesz, így a gyermekvasút felső szakasza (Széchenyi-hegy térsége) átszállás nélkül a Széll Kálmán tér és a Déli pályaudvar felől a 21-es és 21A busszal közelíthető meg. A városba visszajutáshoz azt javasolják az utasoknak, hogy már a gyermekvasút Normafa megállóhelyén szálljanak át a Széll Kálmán tér felé közlekedő 21-es vagy 21A járatra. Az ideiglenes menetrend elérhető a gyermekvasút honlapján: https://www.gyermekvasut.hu/vaganyzar-1810/.


Az őszi szünetben sűrűbben járnak a vonatok
(Fotó: Sáfár Tibor)

Október végéig csak a Szépjuhászné és a Széchenyihegy állomások között közlekedik a Gyermekvasút (Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.