EUR: 321,41 Ft
CHF: 283,18 Ft
2018. november 22., csütörtök
Cecília

Egyéb II.kerület XI.kerület XII.kerület

Gyermekvasutazzunk az őszi szünetben is!

Pályakarbantartás miatt a gyermekvasút október 16-ától 31-éig csak a Szépjuhászné és a Széchenyi-hegy állomás között közlekedik. Erre a két hétre ideiglenes menetrendet vezetnek be a budapesti kisvasúton.

Október 16-ától 28-áig munkanapokon óránként, hétvégén 30-40 percenként, de a megszokottól eltérő időpontokban indulnak a járatok, amelyek október 29-én, 30-án és 31-én, az őszi tanítási szünetre tekintettel, a munkanapokon megszokottnál sűrűbben, 45 percenként közlekednek. A munkálatok idején a vonal alsó végállomása a Szépjuhászné állomás lesz, amely a Széll Kálmán térről a 22-es, 22A és 222-es busszal érhető el. Mivel a fogaskerekű vasút vonalán is vágányzár lesz, így a gyermekvasút felső szakasza (Széchenyi-hegy térsége) átszállás nélkül a Széll Kálmán tér és a Déli pályaudvar felől a 21-es és 21A busszal közelíthető meg. A városba visszajutáshoz azt javasolják az utasoknak, hogy már a gyermekvasút Normafa megállóhelyén szálljanak át a Széll Kálmán tér felé közlekedő 21-es vagy 21A járatra. Az ideiglenes menetrend elérhető a gyermekvasút honlapján: https://www.gyermekvasut.hu/vaganyzar-1810/.


Az őszi szünetben sűrűbben járnak a vonatok
(Fotó: Sáfár Tibor)

Október végéig csak a Szépjuhászné és a Széchenyihegy állomások között közlekedik a Gyermekvasút (Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Kosárlabda két keréken

  Kosárlabda két keréken

  Sportolni jó, a mozgás, a versenyzés fontos, segít egészségesen élni, önbecsülést, önbizalmat ad, az ép és mozgásában korlátozott embereknek egyaránt.

 • Átmeneti búcsú a Népligettől

  Átmeneti búcsú a Népligettől

  Hornyák Dóra a hétvégi, Vipers Kristiansand elleni mérkőzés után hosszú ideig nem lép pályára a ferencvárosi kézilabdacsapatban.

 • Kis ember nagy gonddal jár

  Kis ember nagy gonddal jár

  Vidám közösségfejlesztő tréning, vetítéssel, zenével közel másfél órában, Dombóvári Istvánnal.