2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Belföld

Gyurcsányék a legnagyobb támogatói a brüsszeli bevándorláspárti politikának

Gyurcsány Ferenc és pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) a brüsszeli bevándorláspárti politika legkeményebb magyarországi támogatója napjainkban – fogalmazott Pécs és térsége fideszes országgyűlési képviselője újságíróknak pénteken a baranyai megyeszékhelyen.

Hoppál Péter a DK elnökének péntek délutáni tüntetését megelőző sajtótájékoztatóján azt mondta, aggodalommal figyelik Gyurcsány Ferenc egyre erősödő bevándorláspárti politikáját, valamint azt is, hogy újra elkezdte “magára venni” az ellenzék vezérének pozícióját.


A DK két európai parlamenti képviselője, Niedermüller Péter és Molnár Csaba azonnal megszavaz minden olyan indítványt, amely a bevándorlás támogatásáról szól – mondta a kormánypárti képviselő. Hozzátette: aktívan részt is vesznek ezen javaslatok kidolgozásában, ami Magyarországra nézve komoly veszély.

Gyurcsány Ferenc le akarja bontani a biztonsági határzárat, pártjával együtt támogatja azt a brüsszeli kvótatervet, “amelyet a magyarok elutasítanak” – hangsúlyozta a képviselő. A DK szintén támogatja azt a brüsszeli indítványt is, amely szerint a határőrizet jogát átvennék a nemzetállamoktól – tette hozzá.


Gyurcsány Ferenc “kész lenne Magyarországot bevándorlóországgá tenni, ami ellen a magyar emberek markáns állásfoglalást tettek” – fogalmazott.

Hoppál Péter azt mondta, a brüsszeli bevándorláspolitika Pécshez hasonló méretű városok “egész sorát”, korábban békés európai városok százait tette tönkre. A tömeges betelepítésekkel érintett városokban a migránsok olyan helyzetet teremtettek, amelynek következtében megszűnt a mindennapok biztonsága, ugrásszerűen nőtt a bűncselekmények számra, köztük “radikálisan” emelkedett a nők és gyermekek ellen elkövetett erőszakos esetek száma – fejtette ki.

Pécs nem kér a bevándorlást támogató brüsszeli politikából, sem Gyurcsány Ferencből, mivel szeretné megtartani jelenlegi arculatát és biztonságát – jelentette ki a kormánypárti politikus.

Kapcsolódó Cikkek