2020. április 08., szerda
Dénes

Belföld

Gyurcsányék nemhogy prémiumot fizettek volna, még el is vettek a nyugdíjasoktól

Azok a Gyurcsányék beszélnek, akik életükben nemhogy nyugdíjprémiumot nem fizettek az időseknek, hanem még el is vettek tőlük egyhavi nyugdíjat és megszorításokkal nehezítették az életüket – írja a Fidesz-frakció.

A gazdasági teljesítménynek köszönhetően a Fidesz-kormány immár másodszor fizet nyugdíjprémiumot, amelynek összegét törvény szabályozza. A törvény értelmében minden nyugdíjas, akinek a nyugdíja eléri a 80 ezer forintot, az a maximális 18 ezer forintra számíthat. A 80 ezer forint alatti nyugdíjnál a nyugdíjprémium összege arányosan csökken, tehát például az 50 ezer forintos nyugdíjban részesülők 11.250 forintos nyugdíjprémiumot kapnak. A kormány 33 milliárd forintot biztosít a kifizetésekre.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb intézkedésekre utasította a járványügyi hatóság az idősotthonokat

    Újabb intézkedésekre utasította a járványügyi hatóság az idősotthonokat

    A szociális intézmények – főként az idősotthonok – kiemelt kockázatú helyszínek a koronavírus-járványban. Sajnos, már két fővárosi önkormányzati fenntartásban lévő idősek otthonában is regisztráltak fertőzötteket, ezért Müller Cecília országos tisztifőorvos újabb intézkedések végrehajtására kérte fel a fenntartókat és az intézmények vezetőit.

  • Örülnek a budapestiek az ingyenes parkolásnak

    Örülnek a budapestiek az ingyenes parkolásnak

    A kormány a vírus terjedésének lassítása érdekében hétfőtől díjmentessé tette a parkolást Magyarország összes közterületén. A Lokál Budapest utcáin erről kérdezte a fővárosiakat, akik nagyon örülnek az intézkedésnek.