2019. augusztus 20., kedd
István

Belföld

Gyurcsányék nemhogy prémiumot fizettek volna, még el is vettek a nyugdíjasoktól

Azok a Gyurcsányék beszélnek, akik életükben nemhogy nyugdíjprémiumot nem fizettek az időseknek, hanem még el is vettek tőlük egyhavi nyugdíjat és megszorításokkal nehezítették az életüket – írja a Fidesz-frakció.

A gazdasági teljesítménynek köszönhetően a Fidesz-kormány immár másodszor fizet nyugdíjprémiumot, amelynek összegét törvény szabályozza. A törvény értelmében minden nyugdíjas, akinek a nyugdíja eléri a 80 ezer forintot, az a maximális 18 ezer forintra számíthat. A 80 ezer forint alatti nyugdíjnál a nyugdíjprémium összege arányosan csökken, tehát például az 50 ezer forintos nyugdíjban részesülők 11.250 forintos nyugdíjprémiumot kapnak. A kormány 33 milliárd forintot biztosít a kifizetésekre.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Rendkívüli események nélkül zajlanak az augusztus 20-ai rendezvények Budapesten, a programokra rekord számú látogatót várnak – közölte Kovács Zoltán államtitkár, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Magyar ízek utcájában tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.

  • A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA illetékesei megadták a hivatalos hozzájárulást ahhoz, hogy űrszondát küldjenek néhány év múlva a Jupiter Európé nevű holdjára, a jégkéreg borította holdat a lehető legnagyobb részletességgel akarják feltárni az amerikai űrkutatási hivatal tudósai.