2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Ha a szocialistákon múlik, már egészségügyi dolgozó sem lenne

Ha a szocialistákon múlik, már egészségügyi dolgozó se lenne, mert kormányzásuk alatt hatezer orvost és ápolót tettek az utcára és üldöztek el a pályáról és az országból. Aki maradt, azt is megalázóan alacsony fizetésért dolgoztatták és elvettek tőlük egyhavi bért. A Fidesz-KDNP kormányzása óta átfogó béremelés indult az egészségügyben, az ágazati szakdolgozók bére 2016 és 2019 között átlagosan 65 százalékkal emelkedik.

Egy 19-21 éves jogviszonnyal rendelkező, OKJ végzettségű ápoló átlagkeresete 2010-ben 172 ezer forint volt, most 343 ezer forint. Ugyanennyi munkaviszonnyal középfokú szakmai végzettség esetén 148 ezer forintról 261 ezer forintra, felsőfokú végzettségnél 223 ezer forintról 421 ezer forintra emelkedett az átlagkeresete.


A mentők bére ennél is nagyobb mértékben, a szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek bére pedig 207 ezer forinttal nőtt. Az a célunk, hogy a kiszámítható béremelés ezután is folytatódjon az egészségügyben, és a dolgozók anyagi megbecsülése mellett a munkafeltételeik is javuljanak a kórház- és rendelőfejlesztéseknek köszönhetően.

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriásit megy a hazai GDP

  Óriásit megy a hazai GDP

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naptárhatással kiigazított adatai szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 5 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

 • Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Rejtett kamerás felvételen mesélte el egy kanadai dokumentumfilmesnek Ariel Ricker, az Olaszországban Soros pénzéből migránsokat simogató Advocates Abroad vezetője, hogyan tanítják meg hazudni és szerepet játszani az oda érkező migránsokat, akik az így szerzett tudással képesek átverni az EU határellenőrző rendszerét.

 • Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  A Nemzeti- Adó és Vámhivatal az ügyészség utasítására már Magyarországon is nyomozást rendelt el abban az ügyben, melynek a feljelentés szerint Staudt Gábor az egyik elkövetője.