EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Békéscsaba

Haditornán mérték össze erejüket a diákok

A napokban rendezték meg Békéscsabán a Haditorna megyei fordulóját. A megmérettetésen közel 200 diák és az őket kísérő pedagógusok vettek részt.

Általános és középiskolás fiatalok lepték el a békéscsabai repülőteret egy teljes napra, hogy számot adjanak hadi ismereteikről, hiszen ismét eljött a Haditorna ideje. Nagyjából 25 középiskolás és 17 általános iskolás csapat mérte össze tudását.


Versenyszámok

 1. Tájfutás (mátrixfutás)
 2. Figyelés, tájékozódás, távbecslés
 3. Kézigránát-célbadobás
 4. Légfegyveres (légpuska), lézerfegyveres lövészet
 5. Honvédelmi totó (elméleti tudás mérése az előre kiadott felkészülési témákból)
 6. Katonai tereptan
 7. Elsősegélynyújtás
 8. Akadálypálya
 9. Fegyveres váltófutás

A verseny során a legeredményesebbnek a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium 11. évfolyamos diákjaiból álló csapat, az „AGK 47” bizonyult, tagjai: Ancsin Zsolt, Avramucz Dániel, Csontó Dániel és Szántó Simon Péter. Ez a csapat képviseli majd megyénket az országos megmérettetésen.

Braun Tibor őrnagy, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetője a rendezvényen elmondta, lehetséges, hogy 2019-től megváltozik a verseny rendszere. Eddig megyei döntők voltak, majd az országos bajnokság, de a megyei előtt egy járási döntővel is szeretnék kibővíteni. Értelemszerűen a versenyen így még több csapat tudna részt venni, mert azokat először a járási forduló szűrné meg.


A verseny célja a katonai pálya bemutatása, a fiatalok megismertetése a katonák mindennapi életével. A versenyzők ezáltal bepillanthatnak a katonai kiképzés egyes ágaiba, megismerhetik azokat a fizikai kihívásokat, amelyekkel a katonaélet mindennapjaiban találkozhatnak. A megmérettetés során bemutatják, miért fontos a katonai kiképzés során az erő, az állóképesség, az ügyesség, a gyorsaság, a kreativitás és az összehangolt csapatmunka – olvasható a verseny kiírásában.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.