2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Sport

Hajrá, magyarok!

Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság. Magyar szempontból érdekes és reményteljes küzdelmek csak csütörtökön lesznek, hiszen akkor lépnek szőnyegre a kötöttfogásúak, s hagyományosan ebben a szakágban a legeredményesebbek versenyzőink. Szombaton a világ más pontjain népszerűbb szabadfogásúak, míg hétfőn a nők mutatkoznak be. 

A magyar csapatot mindhárom fogásnemben tíz-tíz versenyző képviseli. Tavaly, a párizsi vb-n három magyar – Lőrincz Tamás (75 kg), Korpási Bálint (71 kg) és Kiss Balázs (98 kg) – szerzett bronzérmet, azaz egy orosz versenyző kizárása után Lőrincz kapta meg az ezüstöt. A budapesti vb-n módosul a lebonyolítás rendje, két napig tartanak a küzdelmek, és fogásnemenként nyolc helyett tíz súlycsoport lesz.


Az érmek mellé pénzjutalom is jár a magyar birkózóknak, a szövetség az aranyért nyolc-, az ezüstért négy-, a bronzért hárommillió forintot ad, az ötödik helyezetteknek pedig egymilliót.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.