2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Sport

Hamilton megvédte Vettelt az olasz sajtó támadásaitól

Az ötödik Forma-1-es világbajnoki címére hajtó Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája megvédte legnagyobb riválisát, az olasz média által az elmúlt napokban sokat kritizált Sebastian Vettelt, a Ferrari négyszeres vb-győztes német versenyzőjét.

“Azt gondolom, hogy a sajtó egy kicsit több tiszteletet mutathatna Sebastian irányába” – írta Instagram-oldalán Hamilton.


Vettel a vasárnapi Japán Nagydíjon a negyedik helyen haladva belevágott egy kockázatos előzésbe, a manőver közben összeütközött Max Verstappennel (Red Bull), megpördült, és visszaesett a 19. pozícióba. Onnan végül számos előzést végrehajtva hatodikként ért célba, de mivel Hamilton nyert, a brit előnye 67 pontra duzzadt négy futammal a vb vége előtt.

Az olasz Autosprint magazin elveszettnek és lélektelennek titulálta a Ferrarit, amely a lap meglátása szerint a saját pilótája által elkövetett hibák áldozata lett. A Gazzetta dello Sport pedig arról írt, hogy Vettel “semmit sem tanul a hibáiból.”


“El sem tudják képzelni, mennyire nehéz azt csinálni, amit mi csinálunk ezen a szinten, vagy bármely más sportolónak, aki a saját sportágában a legjobbak közé tartozik” – fogalmazott Hamilton. “Emberek vagyunk, és követünk el hibákat, de az számít igazán, hogy hogyan kerekedünk felül ezeken.”

A 33 éves Hamilton a júliusi Német Nagydíj óta a 175 megszerezhető pontból 168-at gyűjtött be, miközben a 31 esztendős Vettel csak 93-at.

Ha Hamilton a jövő vasárnapi Egyesült Államok Nagydíján nyolc ponttal többet szerez, mint Vettel, akkor a Forma-1 történetének második ötszörös vb-győztese lesz. Ennél több címe csak a legendás német Michael Schumachernek van, aki hét vb-trófeát gyűjtött. Öt vb-diadalt eddig csak az argentin Juan Manuel Fangio aratott, még a “hőskorban”, 1951 és 1957 között.

Kapcsolódó Cikkek