2019. április 26., péntek
Ervin

Belföld

Hamis okiratokkal alapítottak vadásztársaságokat Somogyban

Hamis okiratokkal igazolta vadásztársaságok megalakítását három ember, köztük egy rendőr az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellenük – tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t csütörtökön.

Azt írták: a feltételezett elkövetőknek egy tabi és egy bedegkéri székhelyű vadásztársaság civil szervezetként történő bejegyzéséhez be kellett nyújtaniuk a társaságok alapszabályait, az alakuló közgyűlések jelenléti íveit, a tagjegyzékeket és a tisztségek elfogadásáról szóló nyilatkozatokat a Kaposvári Törvényszékhez.


A vadásztársaságok azonban nem tartottak szabályszerű alakuló közgyűlést, a vádlottak a bejegyzéshez szükséges, majd később a bíróságra benyújtott okiratokat hamis dátummal, valótlan tartalommal hozták létre, a törvényszék a szervezeteket ez alapján vette nyilvántartásba.

Az ügyészség szerint az ügy rendőr érintettje bűnsegédként vett részt a cselekményben azáltal, hogy a hamis okiratokat jegyzőkönyvi hitelesítőként aláírta.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a három ember ellen polgári ügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt emelt vádat és tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az ügy további huszonegy gyanúsítottjával szemben, akik a vadásztársaságok tagjaként aláírták a valótlan tartalmú jelenléti íveket és tagjegyzékeket, megrovást alkalmazott, s megszüntette az eljárást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ennyit kapott a három áldozatot követelő balesetet okozó férfi

  Ennyit kapott a három áldozatot követelő balesetet okozó férfi

  Jogerősen 2 év 10 hónap fogházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék pénteken azt a férfit, aki három halálos áldozatot követelő közúti balesetet okozott 2017 októberében Debrecenben, a 4-es főút elkerülő szakaszán – közölte a törvényszék szóvivője az MTI-vel.

 • ITM-államtitkár: A magyarok világszínvonalú alkotásokra képesek

  ITM-államtitkár: A magyarok világszínvonalú alkotásokra képesek

  A magyarok világszínvonalú alkotásokra képesek, “ott vannak a szeren”, a sportinnovációban éppúgy, mint a nemzetközi szinten is versenyképes egészségügyi innovatív vállalkozások mezőnyében – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára pénteken a szellemi tulajdon világnapján, a Millenniumi díjak átadásán.

 • A magyar pénzügy-számviteli környezet versenyelőny a magyar gazdaság számára

  A magyar pénzügy-számviteli környezet versenyelőny a magyar gazdaság számára

  A magyar pénzügyi-számviteli környezet versenyelőny a magyar gazdaság számára, ennek kiaknázásához azonban elengedhetetlenek a jól képzett pénzügyi-számviteli szakemberek, a jövő az ő kezükben van – mondta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára pénteken, az országos pénzügyi szakmai tanulmányi verseny ünnepélyes eredményhirdetésén.