EUR: 365,48 Ft
CHF: 345,82 Ft
2020. április 05., vasárnap
Vince

Egyéb Kecskemét

Harc az illegális szemetelőkkel

Újabb illegális szemétlerakót füleltek le Kecskeméten. Október 9-én reggel lakossági segítséggel sikerült azonosítani a Tatár soron növekvő hulladékhegynél szemetelőt. A Kecskeméti Városrendészet feljelentést tett az ügyben.

Városszerte az egyik legnagyobb probléma az illegális szemétlerakás azon módja, amikor a szelektív hulladékgyűjtő szigetek mellé helyezik ki az építési és háztartási hulladékokat. Az első egy-két dobozt hamar újabbak követik, és már állnak is az illegális szeméthegyek.


Fényképes bejelentésekkel a lakosság is segítheti a városrendészet munkáját, így hamarabb elkaphatják az elkövetőt

– A mai napon kaptunk egy bejelentést, hogy a Tatár soron lévő szelektív hulladékgyűjtő szigetnél is észlelték az ott lakók, hogy nem odavaló, tehát illegális hulladékot helyeztek el. Szerencsére a bejelentőnek volt annyi lélekjelenléte, hogy lefényképezte az autót, így megvan a rendszáma, ami alapján meg fogjuk találni az elkövetőt, és elindítjuk ellene a szükséges eljárást – mondta Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet vezetője.

Az illegális szemetelő egy céges autóval járt a Tatár soron, a cégbejegyzés alapján pedig kiderül, ki volt a gépkocsivezető és a hulladéklerakó. A városrendészet vezetője elmondta, nagyon fontos, hogy a lakosság ilyen módon segítse a munkájukat.


– Mindig mindenütt nem lehetünk ott, a térfigyelő kamerák sem látnak oda mindenhova, ezért fontos, hogy bárki, aki ilyet észlel, azonnal jelezze felénk vagy a rendőrség felé – mondta Csíkos Imre.

Elsősorban a lakosság szemléletváltozására lenne szükség a szeméthalmok megállításában. A Kecskeméti Városrendészet munkatársai mindig ellenőrzik a gócpontokat és a bejelentéseket. De kérik a helyieket is, ha valaki szemetelést észlel, mindenképpen rögzítse vagy fényképezze le az elkövetőt, és úgy tegyen bejelentést az elérhetőségeiken: telefonon a 06-20/621-5599; 06-76/503-220-as számon, vagy a [email protected] e-mail-címen.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.