2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Veszprém

Harmadik üteméhez ért a kettős körforgalom építése

A belvárosban a Kórház–Mártírok–Bajcsy-Zsilinszky utcák, illetve a Mártírok–Mindszenty–Brusznyai utcák csomópontjaiban körforgalmak épülnek, ami május óta jelentős forgalmirend-változással járt. Szeptember végén azonban újabb ütemébe lépett a beruházás.

Lezárták a Hotel előtti útszakaszt (fotó: Domján Attila)

A Mindszenty utat, vagyis a hotel előtti szakaszt elzárták a járműforgalom elől, azt csak a tömegközlekedés használhatja. A belváros felől érkezők a részben már elkészült körforgalmon keresztül a Bajcsy-Zsilinszky utcán és az Almádi út új szakaszán át kerülhetik ki a lezárt szakaszt, és ugyanezen az útvonalon – ellentétes irányban – közlekedhetnek a Budapest út felől érkezők.


A Kórház utcai körforgalom már végleges formájában használható (fotó: Domján Attila)

A Kórház utcai új körforgalom már teljes értékű csomópontként használható, mert elnyerte végleges formáját. Ezzel együtt feloldották a Mártírok útja és a Bajcsy-Zsilinszky utca hónapok óta tartó lezárását.  A Vitéz utca forgalmi rendje visszaállt az eredeti állapotba, a burkolati jelek szerinti parkolás ismét lehetségessé vált. Az érintett területen a gyalogosforgalom rendje nem változott.

A gyalogosok az elmúlt hónapokban megszokottak szerint közlekedhetnek (fotó: Domján Attila)

A Mindszenty–Brusznyai–Mártírok úti csomópont Veszprém első turbó körforgalma lesz, ahol már a behajtás előtt el kell dönteni, milyen irányban akarjuk elhagyni a kereszteződést. Ennél a csomópontnál változik a gyalogosok közlekedése is: a korábbi jelzőlámpás átkelőket eltolt, járdaszigettel megtört, lámpa nélküli átkelőhely váltja. A kivitelezést várhatóan december közepére fejezik be.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.