EUR: 316,97 Ft
CHF: 279,31 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Veszprém

Harmadik üteméhez ért a kettős körforgalom építése

A belvárosban a Kórház–Mártírok–Bajcsy-Zsilinszky utcák, illetve a Mártírok–Mindszenty–Brusznyai utcák csomópontjaiban körforgalmak épülnek, ami május óta jelentős forgalmirend-változással járt. Szeptember végén azonban újabb ütemébe lépett a beruházás.

Lezárták a Hotel előtti útszakaszt (fotó: Domján Attila)

A Mindszenty utat, vagyis a hotel előtti szakaszt elzárták a járműforgalom elől, azt csak a tömegközlekedés használhatja. A belváros felől érkezők a részben már elkészült körforgalmon keresztül a Bajcsy-Zsilinszky utcán és az Almádi út új szakaszán át kerülhetik ki a lezárt szakaszt, és ugyanezen az útvonalon – ellentétes irányban – közlekedhetnek a Budapest út felől érkezők.


A Kórház utcai körforgalom már végleges formájában használható (fotó: Domján Attila)

A Kórház utcai új körforgalom már teljes értékű csomópontként használható, mert elnyerte végleges formáját. Ezzel együtt feloldották a Mártírok útja és a Bajcsy-Zsilinszky utca hónapok óta tartó lezárását.  A Vitéz utca forgalmi rendje visszaállt az eredeti állapotba, a burkolati jelek szerinti parkolás ismét lehetségessé vált. Az érintett területen a gyalogosforgalom rendje nem változott.

A gyalogosok az elmúlt hónapokban megszokottak szerint közlekedhetnek (fotó: Domján Attila)

A Mindszenty–Brusznyai–Mártírok úti csomópont Veszprém első turbó körforgalma lesz, ahol már a behajtás előtt el kell dönteni, milyen irányban akarjuk elhagyni a kereszteződést. Ennél a csomópontnál változik a gyalogosok közlekedése is: a korábbi jelzőlámpás átkelőket eltolt, járdaszigettel megtört, lámpa nélküli átkelőhely váltja. A kivitelezést várhatóan december közepére fejezik be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.