EUR: 347,90 Ft
CHF: 327,96 Ft
2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Egyéb Veszprém

Harmadik üteméhez ért a kettős körforgalom építése

A belvárosban a Kórház–Mártírok–Bajcsy-Zsilinszky utcák, illetve a Mártírok–Mindszenty–Brusznyai utcák csomópontjaiban körforgalmak épülnek, ami május óta jelentős forgalmirend-változással járt. Szeptember végén azonban újabb ütemébe lépett a beruházás.

Lezárták a Hotel előtti útszakaszt (fotó: Domján Attila)

A Mindszenty utat, vagyis a hotel előtti szakaszt elzárták a járműforgalom elől, azt csak a tömegközlekedés használhatja. A belváros felől érkezők a részben már elkészült körforgalmon keresztül a Bajcsy-Zsilinszky utcán és az Almádi út új szakaszán át kerülhetik ki a lezárt szakaszt, és ugyanezen az útvonalon – ellentétes irányban – közlekedhetnek a Budapest út felől érkezők.


A Kórház utcai körforgalom már végleges formájában használható (fotó: Domján Attila)

A Kórház utcai új körforgalom már teljes értékű csomópontként használható, mert elnyerte végleges formáját. Ezzel együtt feloldották a Mártírok útja és a Bajcsy-Zsilinszky utca hónapok óta tartó lezárását.  A Vitéz utca forgalmi rendje visszaállt az eredeti állapotba, a burkolati jelek szerinti parkolás ismét lehetségessé vált. Az érintett területen a gyalogosforgalom rendje nem változott.

A gyalogosok az elmúlt hónapokban megszokottak szerint közlekedhetnek (fotó: Domján Attila)

A Mindszenty–Brusznyai–Mártírok úti csomópont Veszprém első turbó körforgalma lesz, ahol már a behajtás előtt el kell dönteni, milyen irányban akarjuk elhagyni a kereszteződést. Ennél a csomópontnál változik a gyalogosok közlekedése is: a korábbi jelzőlámpás átkelőket eltolt, járdaszigettel megtört, lámpa nélküli átkelőhely váltja. A kivitelezést várhatóan december közepére fejezik be.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.